Facebook hozzászólás

BORCÍMKE-BEMUTATÓ

Hogy kerül a festmény az asztalra?

Bukta Imre Munkácsy-díjas festőművész alkotásai lettek az egri Soltész borcsalád prémiumborainak névjegyei. Mostantól a Korcsolyázó cigánylány, a Delelő és a Béla a fácánnal elnevezésű alkotás kerül az asztalunkra, és persze hirdeti a kiváló egri borokat.

Soltész Gergő és Bukta Imre, Kép: László Márta
Soltész Gergő és Bukta Imre, Kép: László Márta

− Mi szeretjük Imre festményeit, ő meg a borainkat, úgyhogy szerencsére lelkes volt a közös munka kapcsán – mesélte el Soltész Gergő a Gundelben rendezett bemutatón. Olyan kortárs mester választottak, aki ismeri a környéket, szereti a táj borait.

Három új Soltész-borcímke, Kép: László Márta
Három új borcímkés prémium, Kép: László Márta

Béla a fácánnal, Bukta Imre festménye, Kép: László Márta
Béla a fácánnal, Bukta Imre festménye, Kép: László Márta

Bukta Imre saját bevallása szerint szívesebben fest, mint beszél, és eredendően egyik képét sem borcímkének készítette, de Ipacs Géza grafikus, akinek nevéhez már több, ismert pincészet címkecsaládjának megalkotója, átsegítette ezen az „akadályon”. A lényeg az volt, hogy olyan alkotások kerüljenek a palackokra, amelyekkel az emberek gyorsan megbarátkoznak, és szívesen is nézegetik. Bukta Imre mintegy ezer alkotásából választották ki ezt a hármat. Mind az alkotók, mind a tulajdonos bevallása szerint nem volt nehéz a választás.

A célra kiválasztott három festmény valóban remek alkotás. Reményeim szerint különösön azoknak okoz majd örömöt, akik egyébként is kedvelik a magyar tájak romantikáját, a mindennapok tükrében – a festészet adta lehetőségek minden kincsével.

Minden palack egy külön történet

 

Vylyan-borok, Kép László Márta
Vylyan-borok, Kép László Márta

Bor ihlette irodalmi alkotásokat fordított a grafika nyelvére Veress Tamás. Ezen új címkékkel ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Villányi borvidék egyik ismert boros birtoka, a Vylyan. Csúcsboraik kaptak ugyanis új köntöst, amit nemrég mutattak be a sajtó munkatársainak a Magvető Café, kávéházban. 

Korcsolyázó cigánylány, Kép: László Márta

Az egri Ostoros Családi Pincészet Soltész borcsaládja három prémium vörösborral lepte meg a borkedvelőket szeptemberben. A Korcsolyázó cigánylány egy 2015-ös kékfrankost takar. Istenien érződik rajta a szőlő íze. A gasztronómia egyenesen imádja, a sült kápiakrémleves pedig méltó párjává vált.

Delelő borcímke, Kép: László Márta
Delelő, Kép: László Márta

A 2016-os Egri Bikavér Superiort – Béla és a fácán címkéjével – a tökéletes harmónia uralja. Méltó párja a BBQ-oldalasnak és az őrzgerincnek. E második körítéséhez fekete ribizlis és más erdei gyümölcsök párosulnak, melyek íze visszaköszön a bor kortyolgatása közben. A 2016-os Delelő Cuvée Superior alapjaiban cabernet sauvignon – egy kis zweigelttel és merlot-val. Zamatokban gazdag, gyümölcsös, fűszeres, van benne némi vajasság és egy csipetnyi csokoládés édesség is. Pompásan illett hozzá a feketeerdő desszert.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!