Facebook hozzászólás
891

BORCÍMKE-BEMUTATÓ

Hogy kerül a festmény az asztalra?

Bukta Imre Munkácsy-díjas festőművész alkotásai lettek az egri Soltész borcsalád prémiumborainak névjegyei. Mostantól a Korcsolyázó cigánylány, a Delelő és a Béla a fácánnal elnevezésű alkotás kerül az asztalunkra, és persze hirdeti a kiváló egri borokat.

Soltész Gergő és Bukta Imre, Kép: László Márta
Soltész Gergő és Bukta Imre, Kép: László Márta

− Mi szeretjük Imre festményeit, ő meg a borainkat, úgyhogy szerencsére lelkes volt a közös munka kapcsán – mesélte el Soltész Gergő a Gundelben rendezett bemutatón. Olyan kortárs mester választottak, aki ismeri a környéket, szereti a táj borait.

Három új Soltész-borcímke, Kép: László Márta
Három új borcímkés prémium, Kép: László Márta

Béla a fácánnal, Bukta Imre festménye, Kép: László Márta
Béla a fácánnal, Bukta Imre festménye, Kép: László Márta

Bukta Imre saját bevallása szerint szívesebben fest, mint beszél, és eredendően egyik képét sem borcímkének készítette, de Ipacs Géza grafikus, akinek nevéhez már több, ismert pincészet címkecsaládjának megalkotója, átsegítette ezen az „akadályon”. A lényeg az volt, hogy olyan alkotások kerüljenek a palackokra, amelyekkel az emberek gyorsan megbarátkoznak, és szívesen is nézegetik. Bukta Imre mintegy ezer alkotásából választották ki ezt a hármat. Mind az alkotók, mind a tulajdonos bevallása szerint nem volt nehéz a választás.

A célra kiválasztott három festmény valóban remek alkotás. Reményeim szerint különösön azoknak okoz majd örömöt, akik egyébként is kedvelik a magyar tájak romantikáját, a mindennapok tükrében – a festészet adta lehetőségek minden kincsével.

Minden palack egy külön történet

 

Vylyan-borok, Kép László Márta
Vylyan-borok, Kép László Márta

Bor ihlette irodalmi alkotásokat fordított a grafika nyelvére Veress Tamás. Ezen új címkékkel ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Villányi borvidék egyik ismert boros birtoka, a Vylyan. Csúcsboraik kaptak ugyanis új köntöst, amit nemrég mutattak be a sajtó munkatársainak a Magvető Café, kávéházban. 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!