Facebook hozzászólás
225

Hogy kerül a Lövölde tér az Állatkertbe?

Kern András koncertjével keződik július 5-én a Zenés Állatkerti Esték elnevezésű koncertsorozat idei évada. Az est vendégei Hernádi Judit és Heilig Gábor lesznek. A szezonnyitó előadást követően egészen augusztus végéig minden szerdán este rendeznek koncertek az Állatkertben. 

Kern András, Kép: Nánási Pál
Kern András, Kép: Nánási Pál

A nyolc esten fellép még egyebek közt a Budapest Klezmer Band Tompos Kátyával, a Sárik Péter Trió Falusi Mariannal, Berki Tamással és Szőke Nikolettával, illetve megrendezik a „Sztártesók” alapítványi jótékonysági ráadáskoncertet Tóth Verával és Gabival, Vastag Tamással és Csabával, valamint Király Lindával és Viktorral.

A zenés programok másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy gróf adományaként felállított zenepavilon. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a követező évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című slágerben. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni.

Ezt követően újra rendszeressé váltak a koncertek és más zenés programok, mi több, Zenés Állatkerti Esték címmel 2002 óta minden évben koncertsorozatot szervez az intézmény.

Idén a Tiszában csobbannak a Nagy Ugrók
Több mint egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizesélőhelyeket. Idén a WWF szervezésében Magyarország ismét csatlakozik az akcióhoz, és az ország településeit ugrásra szólítja július 9-én, délután 3 órakor! A WWF Magyarország központi eseménye pedig Tiszalökön lesz, a PET Kupa hajóinak beérkezése után.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!