Facebook hozzászólás

Hogy múlik az idő!…

Felnőtt azóta egy nemzedék. Aki ma 28 éves, annak lehet, hogy ez a nap még csak nem is történelem… Érdemes visszagondolni, mi is történt azóta, mert azt hiszem könnyen felejtünk! Minden esetre nekem az élemet meghatározó nap volt. 28 éve kezdődött a taxisblokád. 

Épp, hogy bejeződtek az 56-os ünnepségek, egekbe ugrott, vagyis megduplázdott az olaj ára 1990-ben. Árat kellett emelni Magyarországon is. A taxisok és más fuvarozók azonnal az utcára mentek a fővárosban. Több ezren zárták le a budapesti hidakat. Csak a tűzoltókat, a mentőket, ja, és a kivonuló orosz csapatokat engedték mozogni. Éjszakánként néha lincshangulat alakult ki például az Árpád híd budai hídfőjén, de nappal sokan kedélyesen ebédeltek az Erzsébet hídon. Az emberek támogatták a lázdókat, teát főztek, pogácsát sütöttek nekik.

Taxik a Keletinél 1990-ben, Kép: wikimedia
Taxik a Keletinél 1990-ben, Kép: wikimedia

28 év telt el, és mennyi minden történt azóta. Mennyi minden vátozott jó, és rossz irányban, értelemben. Érdemes ilyenkor egy picit megállni, megkérdezni magunktól, hogy vajon jól csináltunk-e mindent?

Meseautók
Az egykor népszerű, ma már inkább ritkaság számba menő veterán autókról bocsátott ki bélyeget a Magyar Posta. A bélyegkisív Weisenburger István grafikusművész tervei alapján  készült.

És ha kell, lehet-e még változtatni?

Nekem ezen a napon teljesen megváltozott az életem. Ekkor ismerkedtem meg azzal az emberrel, aki azóta is mellettem áll, a férjem. A házasságot is lehet mindig egy kicsit jobban csinálni… Azt hiszem ma valami nagyon finom vacsorát varázsolok estére! És gyerta is lesz az asztalon…

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 153

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!