Facebook hozzászólás
385

Hokkaidón a tuti csúcs

Felejtsük el, amit az európai sípályákon megszoktunk! A tökéletes sípálya ugyanis egészen máshol van: a felkelő nap országában. Japán több mint ötszáz sí-területével igazi nagyhatalomnak számít a téli sportokat tekintve. Tokiótól mindössze néhány órára található a japán Alpokként ismert hegylánc, számos távol-keleti síparadicsommal, de Hokkaidó szigetén is remek lehetőségek várják a téli sportok szerelmeseit. Kiváló minőségű porhó található a hegyek lankáin, ami a síelők kedvencévé teszi. A Japánspecialista bemutatja a legjobb helyeket.

Japán gazdasági életében egyre fontosabb szerepet játszik a téli turizmus. Egyrészt a természeti adottságok a kiváló minőségű porhóval, másrészt a precízen kiépített, modern pályák mind az aktív turizmust kedvelőket szolgálják. Akár kisebb, néhány liftes pályára, akár óriás síparadicsomra vágyunk, itt mindent megtalálunk. A technikai felszereltségre, színvonalra nem lehet panasz, hiszen fűtött kabinokban juthatunk fel a hegyre, melyekben kellemes zene szól. A pályák rendezettek, ápoltak, az árak elfogadhatóak, a japánok pedig nagyon vendégszeretőek.

Hakuba, Kép: Japánspecialsita
Hakuba, Kép: Japánspecialsita

A főszereplő azonban a hó, az pedig ott egészen egyedülálló. Az ottani finom, lágy porhó a világ legjobb minőségű hava. Aki igazi sí élményre vágyik, nem választhat ennél jobb helyet. Az első osztályú pályák ráadásul csodálatos környezetben találhatóak, az ottani békés atmoszféra egészen egyedi, ami különlegessé teheti kikapcsolódásunkat. A tökéletes pihenést szolgálják az onsenek is, melyek gyakran megtalálhatók a sípályák közelében, így a sportban elfáradt utazók kellemesen lazíthatnak a forró fürdőben. Ez a kombináció igazi bakancslistás élmény!

A legjobb helyek Hokkaidó szigetén

Sapporo, Kép: Japánspecialista
Sapporo, Kép: Japánspecialista

Sapporo: Hokkaidó északi részén található, az 1972-es téli olimpia színhelye volt. Ott rendezik a híres sapporói hófesztivált, a hó és jégszobrokat felvonultató, több millió látogatót vonzó eseményt. A kezdőtől haladóig bármilyen szintnek megfelelő pályákon biztosítják az állandó hómagasságot, összetételt és a porhó jelenlétét.

 

Niseko Hokkaidon, Kép: Japánspecialista
Niseko Hokkaidon, Kép: Japánspecialista

Niseko: Szintén Hokkaidón találjuk a Niseko sípályát, amit az északi fujinak is neveznek és mindig hó takarja. Ez Hokkaidón a legnagyobb és legnépszerűbb síközpont hét összefüggő területtel, melyek akár egy bérlettel is látogathatók. Az átlagos hóesés ott 17 méter évente.

Tokió közeli sí-központok

Hakuba, Kép: Japánspecialista
Hakuba, Kép: Japánspecialista

Hakuba: A Nagano prefektúrában található Hakuba-völgy az egyik kedvenc síparadicsom Japánban, tíz központtal és több mint kétszáz pályával. Ideális kezdőknek és snowboardosoknak is. A fekvése egészen festői, ezért is nevezik a japán havas sportok lelkének a helyet.

Shiga Kogen, Kép: Japánspecialista
Shiga Kogen, Kép: Japánspecialista

Shiga Kogen: A fő szigeten található, 21 sípályás központ kifejezetten mély haváról ismert, amely azonban nagyon lágy és porhanyós. Shiga Kogen erdők övezte területe a kirándulóknak is jó célpontja lehet, ráadásként gyönyörködhetünk az onsenben fürdőző hómajmok látványában.

Nazawa, Kép: Japánspecialista
Nazawa, Kép: Japánspecialista

Nozawa Onsen: Nozawa egy hagyományos japán falucska macskaköves utcákkal, alig ötezres lakossággal és egészen a közelmúltig csak a falubeliek által használt sípályákkal. A világ azonban felfedezte magának ezt a gyöngyszemet, ami rövid idő alatt népszerű célponttá vált. A település tizenhárom nyilvános onsennel és remek éttermekkel is büszkélkedhet.

Meztelen japán igazság
Ahogy napról-napra hűvösebbre fordul az idő, úgy válnak egyre népszerűbbé Japán forró vizű fürdői, más néven onsenek. Ezekből a természetes forrásokból több ezret találunk szerte a szigeten. Japánt nem érdemes úgy elhagynunk, hogy ne jártunk volna valamelyikben. Van azonban néhány alapszabály, melyet minden körülmények között be kell tartanunk. A Japánspecialista összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, hogy az onsenélmény teljes legyen. Kezdődjön hát az onsen-utazás!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!