Facebook hozzászólás

KÖRNYEZETTUDATOSAN

Homoklapáttal felvértezve védjük a Földet!

Tízből kilenc magyar internetező szívesen venné, ha a strandokon elérhetőek lennének környezetbarát eszközök (pl. kulacsok, poharak, táskák), 45%-uk pedig akár fizetne is ezekért – derül ki az ismert, használtcikkekkel foglalkozó portál környezettudatos strandolási szokásokat vizsgáló online felméréséből.

Júliusban végzett kutatásuk szerint a megkérdezettek 96 %-a tartja fontosnak a környezetvédelmet. Ez többnyire (67 %) a szelektív hulladékgyűjtők tudatos használatában nyilvánul meg, de vannak, akik már újratölthető kulacsokkal helyettesítik a PET-palackokat  (18%), illetve 13-13 %-os arányban olyanok is, akik egyáltalán nem szemetelnek strandokon vagy inkább nem étkeznek olyan helyen, ahol csak műanyag tányér, evőeszköz vagy szívószál kapható.

Eldobott fémdobozért hajol le egy kéz a strandon, Kép: jofogas.hu
Eldobott fémdobozért hajol le egy kéz a strandon, Kép: jofogas.hu

Bár a legtöbben azt vallják, törődnek a természetvédelemmel, a válaszadók 16 %-a a környezetkímélő megoldások és eszközök magasabb árát tartja gátló tényezőnek, míg a válaszadók csaknem egynegyede úgy gondolja, hogy egyedül nem tud eleget tenni a természet megóvásáért.

PET-palackok a homokban, Kép: jofogas.hu
Kép: jofogas.hu

Az utóbbi két évben a Jófogás felhasználói évente 200 000 tonna szén-dioxidtól óvták meg a Földet csupán azzal, hogy használt termékeket adtak és vettek. Ez olyan, mintha kedvező hatású, mintha Budapest teljes közlekedése évente 45 napra leállna. Mint a cég marketing igazgató elárulta, a válaszadók 2/3-a szívesen venné, ha hazai tavakon, strandokon ingyenesen lehetne  játékokat, sporteszközöket bérelni!

Gondolkozz zölden a konyhádban!

Szilva kosárban, Kép: gallicoop
A kosár a leghasznosabb segítő, Kép: gallicoop

Minden apró lépés számít, hogy megóvjuk bolygónkat a felesleges szeméttől, energiapazarlástól a klímaváltozás, a túlnépesedés és a fogyasztói társadalmak korában. Tudatossággal, odafigyeléssel könnyedén csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. Kezdjük mindezt a konyhában! Az ott felhalmozódó szemét mennyiségét elsősorban a bevásárlás reformálásával csökkenthetjük. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint ez eleinte alapos felkészülést igényel, de hamarosan mindennapos rutinná válhat, ha új, többször használható csomagolóeszközöket használunk! Mutatjuk, hogyan?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

HÍREK

1 / 1 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!