Facebook hozzászólás
627

KÖRNYEZETTUDATOSAN

Homoklapáttal felvértezve védjük a Földet!

Tízből kilenc magyar internetező szívesen venné, ha a strandokon elérhetőek lennének környezetbarát eszközök (pl. kulacsok, poharak, táskák), 45%-uk pedig akár fizetne is ezekért – derül ki az ismert, használtcikkekkel foglalkozó portál környezettudatos strandolási szokásokat vizsgáló online felméréséből.

Júliusban végzett kutatásuk szerint a megkérdezettek 96 %-a tartja fontosnak a környezetvédelmet. Ez többnyire (67 %) a szelektív hulladékgyűjtők tudatos használatában nyilvánul meg, de vannak, akik már újratölthető kulacsokkal helyettesítik a PET-palackokat  (18%), illetve 13-13 %-os arányban olyanok is, akik egyáltalán nem szemetelnek strandokon vagy inkább nem étkeznek olyan helyen, ahol csak műanyag tányér, evőeszköz vagy szívószál kapható.

Eldobott fémdobozért hajol le egy kéz a strandon, Kép: jofogas.hu
Eldobott fémdobozért hajol le egy kéz a strandon, Kép: jofogas.hu

Bár a legtöbben azt vallják, törődnek a természetvédelemmel, a válaszadók 16 %-a a környezetkímélő megoldások és eszközök magasabb árát tartja gátló tényezőnek, míg a válaszadók csaknem egynegyede úgy gondolja, hogy egyedül nem tud eleget tenni a természet megóvásáért.

PET-palackok a homokban, Kép: jofogas.hu
Kép: jofogas.hu

Az utóbbi két évben a Jófogás felhasználói évente 200 000 tonna szén-dioxidtól óvták meg a Földet csupán azzal, hogy használt termékeket adtak és vettek. Ez olyan, mintha kedvező hatású, mintha Budapest teljes közlekedése évente 45 napra leállna. Mint a cég marketing igazgató elárulta, a válaszadók 2/3-a szívesen venné, ha hazai tavakon, strandokon ingyenesen lehetne  játékokat, sporteszközöket bérelni!

Gondolkozz zölden a konyhádban!

Szilva kosárban, Kép: gallicoop
A kosár a leghasznosabb segítő, Kép: gallicoop

Minden apró lépés számít, hogy megóvjuk bolygónkat a felesleges szeméttől, energiapazarlástól a klímaváltozás, a túlnépesedés és a fogyasztói társadalmak korában. Tudatossággal, odafigyeléssel könnyedén csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. Kezdjük mindezt a konyhában! Az ott felhalmozódó szemét mennyiségét elsősorban a bevásárlás reformálásával csökkenthetjük. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint ez eleinte alapos felkészülést igényel, de hamarosan mindennapos rutinná válhat, ha új, többször használható csomagolóeszközöket használunk! Mutatjuk, hogyan?





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!