Facebook hozzászólás

KÖRNYEZETTUDATOSAN

Homoklapáttal felvértezve védjük a Földet!

Tízből kilenc magyar internetező szívesen venné, ha a strandokon elérhetőek lennének környezetbarát eszközök (pl. kulacsok, poharak, táskák), 45%-uk pedig akár fizetne is ezekért – derül ki az ismert, használtcikkekkel foglalkozó portál környezettudatos strandolási szokásokat vizsgáló online felméréséből.

Júliusban végzett kutatásuk szerint a megkérdezettek 96 %-a tartja fontosnak a környezetvédelmet. Ez többnyire (67 %) a szelektív hulladékgyűjtők tudatos használatában nyilvánul meg, de vannak, akik már újratölthető kulacsokkal helyettesítik a PET-palackokat  (18%), illetve 13-13 %-os arányban olyanok is, akik egyáltalán nem szemetelnek strandokon vagy inkább nem étkeznek olyan helyen, ahol csak műanyag tányér, evőeszköz vagy szívószál kapható.

Eldobott fémdobozért hajol le egy kéz a strandon, Kép: jofogas.hu
Eldobott fémdobozért hajol le egy kéz a strandon, Kép: jofogas.hu

Bár a legtöbben azt vallják, törődnek a természetvédelemmel, a válaszadók 16 %-a a környezetkímélő megoldások és eszközök magasabb árát tartja gátló tényezőnek, míg a válaszadók csaknem egynegyede úgy gondolja, hogy egyedül nem tud eleget tenni a természet megóvásáért.

PET-palackok a homokban, Kép: jofogas.hu
Kép: jofogas.hu

Az utóbbi két évben a Jófogás felhasználói évente 200 000 tonna szén-dioxidtól óvták meg a Földet csupán azzal, hogy használt termékeket adtak és vettek. Ez olyan, mintha kedvező hatású, mintha Budapest teljes közlekedése évente 45 napra leállna. Mint a cég marketing igazgató elárulta, a válaszadók 2/3-a szívesen venné, ha hazai tavakon, strandokon ingyenesen lehetne  játékokat, sporteszközöket bérelni!

Gondolkozz zölden a konyhádban!

Szilva kosárban, Kép: gallicoop
A kosár a leghasznosabb segítő, Kép: gallicoop

Minden apró lépés számít, hogy megóvjuk bolygónkat a felesleges szeméttől, energiapazarlástól a klímaváltozás, a túlnépesedés és a fogyasztói társadalmak korában. Tudatossággal, odafigyeléssel könnyedén csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. Kezdjük mindezt a konyhában! Az ott felhalmozódó szemét mennyiségét elsősorban a bevásárlás reformálásával csökkenthetjük. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint ez eleinte alapos felkészülést igényel, de hamarosan mindennapos rutinná válhat, ha új, többször használható csomagolóeszközöket használunk! Mutatjuk, hogyan?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…

Megszenvedjük a reggeli ködöket!

Egész héten frontmentes marad az idő, azonban ilyenkor ősszel már egyre gyakoribbak, és egyre makacsabbak is a…
1 / 1 500

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 152

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!