Facebook hozzászólás
508

HOLDÚJÉVES TÁNCLÉPÉSEK

Hullámmozgás napjaink halottaiért

Tadashi Endo butoh táncművész lép fel a Holdújév estéjén, szombaton Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban a Bozsik Yvette Társulattal.

A HA DO – hullámmozgás című előadást, amely a modern kori háborúk szenvedőinek és halottainak állít emléket, Tadashi Endo a Bozsik Yvette Társulatnak készítette az új Nemzeti Táncszínház színpadára – közölték a szervezők az MTI-vel.

Tadashi Endo, Kép: flickr
Tadashi Endo, Kép: flickr

A közlemény szerint a németországi Göttingenben élő és dolgozó Tadashi Endo az egyik legnagyobb ma élő butoh táncos és koreográfus, aki 25 éve vezeti a göttingeni MAMU butoh központot és járja a világot táncosként, koreográfusként és tanítóként.

A HA DO – hullámmozgás című előadást Tadashi Endo – Daniel Maia zenéjével – Brazília és Németország után Magyarországon mutatja be a Bozsik Yvette Társulat előadásában.

A közös bemutató egy hároméves együttműködés végeredménye a hetvenhárom éves nagymester, Tadashi Endo és a Bozsik Yvette Társulat között, amit  több intenzív butoh workshop előzött meg Budapesten.

Tenger, mozi, művészet a világhírű graffitis terepe

Csempe a naplementében, Kép: space-invaders.com
Kép: space-invaders.com

Korunk egyik legrejtélyesebb művésze azért járja a világot, és helyezi el a „Space Invader” videojáték pixeleire emlékeztető csempékből felépülő alkotásait a köztereken, hogy megszabadítsa a művészetet a „múzeumok béklyóitól”. A francia szülei ma is úgy tudják, fiuk „csak” egy burkoló…



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!