Facebook hozzászólás

Hűséges leszek, csak ne hagyj itt!

Évente körülbelül 250 – 300 ezer kóbor kutya kerül ebrendészeti telepekre, miközben mintegy egymillió eb és macska kóborol szerte az országban. A felelős állattartást nem lehet elégszer hangsúlyozni, így Magyarország legnagyobb outletközpontja elhatározta, hogy az idei születésnapi rendezvényén kisállat örökbefogadó napot tart.

Kép: pixabay

Sok szempontból rendhagyó lesz a biatorbágyi Premier Outlet idei születésnapi hétvégéje. Az ingyenes családi programok mellett a felelős állattartás és az állatvédelem is a középpontba kerül.

– Mivel nálunk a nyitás óta, vagyis már 11 éve szabadon vásárolhatnak vendégeink négylábú kedvenceinkkel, így természetesnek láttuk, hogy most az állatok kapják a főszerepet a születésnapunkon – mondta el a központ centerigazgatója, Imre Csaba.

Az esemény védnöke Tornóczky Anita, az Állatvédőrség ügyvezető igazgatója. A szervezet 2011-es megalakulása óta több tízezer állaton segített már.

Kép: pixabay

– Fő célunk az összehangolt, hatékony fellépés az állatkínzás és a természetkárosítás ellen. Az állatvédőrök feladatai között szerepel többek között a felelős állattartásra nevelés is, és szívesen veszünk részt minden olyan rendezvényen, ami ezt célozza, így örömmel vállaltam el a születésnapi rendezvény védnöki szerepét. Nagyon reméljük, hogy sok négylábú talál majd gazdára most hétvégén – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A születésnapi rendezvény október 9-én és 10-én, pénteken és szombaton reggel 10 órától este 9-ig tart. A legkisebbek számára többek között ugrálóvárral, arcfestéssel, lufihajtogató bohóccal és póni lovaglással készülnek a szervezők. Szombaton több állatvédő szervezet is kitelepül az outletközpontba, így az érdeklődők a szakemberektől tájékozódhatnak a felelős állattartásról, valamint az ingyenes állatorvosi tanácsadást is igénybe vehetik. A tájékoztatás mellett az örökbefogadás is nagy hangsúlyt kap: a résztvevő állatmenhelyek jóvoltából számos gazdára váró négylábúakkal is találkozhatunk.

Öt állatvédő, állatmentő szervezet mutatkozik be most szombaton a Premier Outletben: a Rex Kutyaotthon Alapítvány, a Budaörsi Állatmenhely, az Etyeki Állatvédők Egyesülete, a Zöld Zebra és a Pilis Budai Kutyamentők Alapítvány.  Az állatmenhelyek bemutatkozásán túl a következő a felelős állattartást népszerűsítő programok várják még a látogatókat október 10-én: 11:00 órakor a REX kutyabemutatója, 13:00 órakor a NEO segítőkutyás bemutatója.

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!