Facebook hozzászólás
246

Igen, Somló Tamás, egy egész Sziget gondol majd Rád…

Holnap, azaz július 19-én lesz egy éve, hogy nincs közöttünk Somló Tamás, akiről nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátai, kollégái és pályatársai a Sziget Fesztivál mínusz 1. napján, augusztus 9-én. A néhai zenész életművének legmarkánsabb darabjait felvonultató Somló Cirqsz a Magic Mirror sátorban várja majd az érdeklődőket.

Somló Tamás énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász idén novemberben lenne hetvenéves. A kiváló zenészt az óriási hatású LGT tagjaként ismerhették legtöbben, de korábban az Omega zenekarban, valamint számos egyéb formációban – mint az Atlas, a Kex vagy a Non-Stop zenekar – is játszott.

Somló Tamás Kép: wikipédia
Somló Tamás Kép: wikipédia

A megemlékező koncert zenei alapját a Modern Art Orchestra fogja biztosítani. A jazz és kortárs zenei big band Fekete-Kovács Kornél trombitaművész és zeneszerző alapításával jött létre. A formáció zenei műhelyként működik, otthona a mai magyar jazz és komolyzenei szcéna legkiemelkedőbb tanárainak, tehetségeinek, muzsikusainak – olvasható a Sziget Sajtóiroda MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.
Ez alkalommal a MAO több zeneszerző tagja, közöttük a művészeti vezető Fekete-Kovács Kornél is vállalta, hogy áthangszerel szemelvényeket Somló Tamás életművéből, és a produkció zenei alapját adja az előadásokon is. Örömmel vetették bele magukat a Nem adom fel, a Gondolsz-e rám?, az Ugye mi jó barátok vagyunk? és további körülbelül húsz híres nóta átírásába.

A MAO zenészeiből álló nyolctagú zenekar fogja kísérni a színpadon többek között Tóth Verát és Tóth Gabit, Dés Lászlót, Geszti Pétert, Bródy Jánost, Charlie-t, az Animal Cannibalst, az Ivan and the Parazolt, Gerendás Pétert, Frenreisz Károlyt. Fellép a Roy és Ádám, Peter Ogi, Mohamed Fatima, a Mary Popkids, valamint sok pályatárs, barát, kolléga és a családtagok is részt vesznek a koncerten.
A Somló Cirqszt Novák Péter állítja színpadra, a műsorvezető Tilla lesz.

Örökre elveszett a Somló…
Hányszor és hányszor dúdoltuk egész életünkben, hogy Varsóban elveszett a Somló… Most tényleg… De nem igaz, mert nem veszett el! Mert itt él minden melódiájában, minden mosolyában, különös hangjában! Fáj, hogy megint történt valami, megint úgy érezzük, hogy valamit megint elvesztettünk az ifjúságunkból….

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!