Facebook hozzászólás

Így kell villámgyorsan eladni egy autót

Magyarországon átlagosan egy hónapon belül lehet eladni egy használt autót. A legtöbben az interneten hirdetnek, és keresnek, de közhiedelemmel ellentétben nemcsak az ár határozza meg azt, hogy milyen gyorsan történik meg az adásvétel.

Autócserénél az eladóknak mindig fejtörést okoz, hogy mennyiért és mennyi idő alatt tudják eladni a régi járművüket. A hirdetés feladásától a kézfogásig számított idő nagyon sok mindentől függ, de a szakemberek szerint egy kis odafigyeléssel radikálisan le lehet csökkenteni az eladási időt, és nemcsak az ár csökkentésével.

Autó műszerfala, Kép: pixnio
Kép: pixnio

– Az interneten átlagosan egy hónapon belül el lehet adni a használt autót, ha keresett a típus, jók a fotók és őszinte a leírás. Nem feltétlenül az ár határozza meg az eladási időt, hanem inkább a részletes fotóbemutatás, a világos átlátható hirdetés, amiből látszik, hogy egy gondos és egy korrekt eladóval állunk szemben – mondta Kajári Zoltán, Magyarország első közösségi autókereskedő honlapja, az autotveszek.hu tulajdonos-ügyvezetője.

3 tipp a gyors adásvételhez

#1 Az autó értékesítése már a hirdetés feladása előtt megkezdődik a fotózással. Fontos, hogy az eladni kívánt autó legyen igényes és tiszta amikor a képek készülnek. Ha van rá lehetőség, olyan helyen fotózzunk, ahol nincs figyelemelterelő tényező, viszont a környezet kiemeli az autó előnyeit. Ehhez jó választás lehet egy tisztás például.

Jöhet eső, jöhet hó…
Nem szeretnek gumicserével foglalkozni az autósok. Egy nálunk is ismert vállalat, 15.000 embert kérdezett meg. A cég ezért olyan négyévszakos abroncsot fejlesztett ki, amely egyedi alapanyagának és innovatív futófelület-kialakításának köszönhetően mind vizes, mind havas úton rövid féktávolságot, továbbá vizes úton is kiváló irányíthatóságot ad a gépkocsinak.

#2 Legyünk őszinték és alaposak a leírás elkészítésénél. Nagyon fontos, hogy az eladó korrekt módon, röviden írja le az autó előéletét és szerviztörténetét (pl.: mikor volt utoljára olajcsere, vezérlés, fékek, stb.). Az említett honlapon már értékelni is lehet az eladókat, ezzel segítve a leendő autóvásárlókat. A leírás mellett a fotók is segítenek az autó részletes bemutatásában, ezért érdemes a létező legtöbb szögből képeket készíteni, és feltölteni őket.

#3 Az eladónak rugalmasnak kell lennie, mert az emberek manapság szeretnek azonnali döntéseket hozni, ha valami megtetszik nekik. Manapság egyre kevesebben telefonálnak, és egyre többen írnak üzenetet az eladóknak, ezért gyakran ellenőrizzük az e-mail fiókunkat. Ennél is jobb, ha megfelelő weboldalt választunk, és szöveges üzenetet is tudunk küldeni.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Felhúzza a vidéki ingatlanárakat a CSOK

Egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra az állami támogatások, emelik az árakat, növelik a keresletet. Ez…

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…
1 / 347

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

HÍREK

1 / 1 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!