Facebook hozzászólás
791

MEGLEPI TANÉVKEZDÉSHEZ

Így lett halhatatlan a híres egyfejű

Háromcímletű alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta a Süsü, a sárkány című. bábfilm-sorozatról. A terveket Weisenburger István grafikusművész készítette, a miniatűr mesecsodát pedig az ANY Biztonsági Nyomda váltotta valóra.

Süsü, alkalmi bélyegblokk, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Több mint 40 éve kezdte el sugározni a Magyar Televízió a Csukás István forgatókönyve alapján készült 9 részes mesefilm-sorozatot, de még a mai gyerekek is azonnal felismerik főhősét, Süsüt, a kitagadott sárkányt.  Az emberek kigúnyolják, és menekülnek előle, de szerencsére a Jó Királyfi meglátja belső szépségét, és közbenjárására a királyi udvar befogadja, megszereti, életének nélkülözhetetlen részévé válik. Csukás István író mellett olyan szakemberek, művészek vettek részt az alkotói folyamatban, mint Lévai Sándor bábtervező, Kemény Henrik bábművész, Bodrogi Gyula színművész, Takács Vera dramaturg.

Süsü, díszboríték, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Süsü, bélyegző, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Az alkalmi bélyegblokk a főszereplőket sorakoztatja fel, középen természetesen a jószívű sárkány látható, mellette foglal helyet legfőbb segítője a Királyfi, a Királylánnyal és a Kiskirályfival, valamint az Öregkirállyal. Jobbján szintén ikonikus szereplők állnak: a Dadus, a Kancellár és a jó üzlet érdekében minden cselre kész Sárkányfű árus. A boríték az udvar nyüzsgő életét jeleníti meg, a bélyegzőn pedig a tér közepén álló kútból fel-fel bukkanó vizet köpő hal látható.

Bélyegen a 400 éves sztori

Magyar szentek és boldogok bélyegblokk, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Idén is folytatja a Magyar Posta a magyar szentek és boldogok bemutatását. A VII., sorszámozott bélyegblokk ezúttal a kassai vértanúkra: Szent Márkra, Szent Menyhértre és Szent Istvánra emlékezik. Az újdonság Benedek Imre grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomdában készült.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!