Facebook hozzászólás

ONLINE SULI

Így nem lesz rémálom az emelt szintű matek érettségi

Jön a kötelező, emelt szintű matek érettségi – 2020-tól már csak ezzel lehet bekerülni számos egyetemi szakra. Egy középfokú nyelvvizsga és minimum egy emelt szintű érettségi kell majd az egyetemi továbbtanuláshoz, számos mérnöki és gazdasági szak esetében pedig kötelező lesz, hogy matematikából emelt szinten adjanak számot tudásukról a felvételizők. Ehhez ad segítséget egy nálunk már bevált online oktatási platform.

Magyarországon elsőként a mateking.hu rukkolt elő emelt szintű matek érettségire felkészítő videós tananyagokkal. Ez több mint videó: egy teljesen új oktatási technológia. A felsőoktatási  törvény és a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendelet szerint jövőre már azokon a szakokon is kell legalább egy emelt érettségi, amelyekre eddig középszintű vizsgákkal is be lehetett kerülni. Ilyenek lesznek a mérnöki és gazdasági szakok is, ahol sok helyen a felvételnek feltétele lesz az emelt szintű matematika érettségi teljesítése is.

E-matek telefonon, Kép: Mosóczi Ádám
Kép: Mosóczi Ádám

Ezen utóbbi változtatás több ezer diákot érint, akiknek már csak alig fél évük maradt felkészülni a megváltozott követelményekre. Ebben a nem túl hosszú időben a középiskolai tanárokra is extra teher nehezedik, mivel az előző évekhez képest jóval többen tanulják a 12-edik évfolyamban emelt szinten a matekot. A diákok és a tanárok munkájában is segítség lehet a mateking.hu online oktatási platform.

− Ez az első videó alapú matematikaoktató online platform, amely az emelt szintű matek érettségi feladatainak megoldására is felkészít. Ez egy speciális oktatási tecnológia, ami lehetővé teszi, hogy lépésről lépésre is megtekinthető legyen a tananyag – fogalmazott Mosóczi András egyetemi óraadó, a négyszeres Év Honlapja díjas Mateking.hu weboldal alapítója.

E-matek, Kép: Mosóczi Ádám
Kép: Mosóczi Ádám

A szakember ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy a legutóbbi fejlesztéseiknek köszönhetően a teljes középiskolai matematikai tananyag elérhetővé vált az oldalon, kiemelt hangsúlyt fektetve az emelt szintű érettségire.

− Az emelt szintű tananyagot külön kiemeléssel választottuk el a középiskolai matekkurzus többi részétől, így mindenki az igényeinek megfelelő szintű tananyagokból tud készülni – nyilatkozott Mosóczi András.

A felsőoktatási intézmények, valamint a Magyar Rektori Konferencia javaslatai alapján határozták meg, hogy 2020-től az adott képzésekben mely tantárgyakból kötelező emelt szintű érettségi vizsgát tennie a jelentkezőknek. Sok esetben viszont nincs konkrét előírás, mindössze annyi, hogy a választható vagy kötelező érettségi vizsgatárgyak egyikéből tegyen emelt szintű vizsgát a jelentkező. A feltételek egyetemenként és szakonként is eltérőek, érdemes róla minél előbb tájékozódni!

5+1 tipp: így készülj az érettségire!

Tanulás, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Fiataljaink a legkülönfélébb tanulási módszereket bevetve készülnek a megmérettetésre. Tóth Réka, a Perfekt oktatási szakértője néhány praktikus tanulási tippel segít a felkészülésben.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szívfájdalom

Szúr, szorít, nyom – a mellkasi fájdalom szinte mindig egészségügyi veszélyhelyzetnek tekinthető, még ha nem is…

Hamarosan feladják a leckét a frontok

Kedden még frontmentes napban lehet részünk, de szerdán újabb kettős front érkezik, és ez még csütörtökön is…
1 / 1 505

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!