Facebook hozzászólás
368

ÍGY VERIK ÁT AZ IDŐSEKET

Indul a Csalóakadémia! – VIDEÓKKAL!

Bárki áldozatul eshet a különféle csalásoknak, átveréseknek. A tapasztalat azt azonban azt mutatja, hogy létezik egy különösen sebezhető réteg, ez pedig az idősek csoportja. Elsősorban nekik szól a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Csalóakadémia című filmsorozata. A filmek szereplői Gáspár Tibor és Jéger Zsombor, akik a mestert és tanítványát alakítják. Gáspár Tibor, a rafinált öreg róka, az ifjú és ambiciózus, ám rutintalan segítőjét próbálja bevezetni a szakma rejtelmeibe.

Lopás, csapda, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A sorozat négy epizódja az alábbi linkeken elérhető:

A kamuzás alapjai: https://www.youtube.com/watch?v=gRcpvDnYwZY

Unokázás: https://www.youtube.com/watch?v=BaW9bdih5s0

Álruhában: https://www.youtube.com/watch?v=xCJTijnEJS8

Tuti helyek: https://www.youtube.com/watch?v=lJ0wZcB4q7E

Miközben a sorozatban az ifjú titán egyre jobban ráérez a műfajra, a nézők megismerhetik csalók leggyakoribb trükkjeit, végtelen kreativitását. A filmekben persze nem szerepelhet az összes ámítás és hazugság, amit bevetnek a bűnözők. A tanulság az, hogy a báránybőrbe bújt farkas bármikor megjelenhet az életünkben, de kellő óvatossággal, éberséggel elkerülhetjük, hogy megszabadítsanak értékeinktől.

Kell az önvédelem a férfiaknak is

Hegyfutás, Kép: hegyfutas.hu
Kép: hegyfutas.hu

Az önvédelmi technikák elsajátítására nemcsak a nőknek van szükségük, hanem a férfiaknak is, különösen azoknak, akik több műszakban dolgoznak, esetleg olyan sportágat választanak maguknak, amilyent egyedül űznek a természetben. Ilyen a terepfutás is, amely egy nemrégiben történt, élsportolót ért támadás következtében került ismét a figyelem középpontjába.

Az idősekre a szokásosnál több bűnöző koncentrál, nagyobb rajtuk a nyomás, többen próbálják meg kihasználni jóhiszeműségüket, arra számítanak, hogy korukból fakadóan könnyebben átverhetőek másoknál. Ez talán így is van, ha felkészületlenül éri őket a csalók próbálkozása. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Csalóakadémia című filmsorozatában a tipikus elkövetési módokról, a piti bűnözők aljas trükkjeiről rántja le a leplet.

Az idős emberek védelmében, az áldozattá válásuk megelőzésében a legfontosabb szerepet a közeli hozzátartozók, rokonok, barátok kapják. Ők azok, akik segíthetnek tájékozódni, felkészíteni őket a filmekben is bemutatott helyzetekre. Egy gondos unoka, egy törődő rokon, figyelmes barát lehet a legnagyobb támasz a bajban. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács célja éppen ezért nemcsak az idős emberek tájékoztatása, hanem a család, a rokonok figyelmének felkeltése is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!