>
Facebook hozzászólás

Íme a „hosszú élet szigete”! Mitől különleges ez a hely?

Megkapta a „hosszú élet szigete” titulust a dél-kínai Hajnan, miután több mint 1900 száz éven felüli polgár lakja, és körülbelül 1,2 millió 60 év feletti él rajta. A másik hasonló adottságokkal rendelkező sziget, amely ezúttal szintén kiérdemelte a címet, a dél-koreai Csedzsu.

Különleges természeti környezet – a Vuzi-hegység Hainanon – Képek: Wikipedia

Hajnant egyedi természeti környezete és szociális jóléti rendszere tette kiemelkedően „élhetővé a hajnani szakemberek szerint, akik elmondták, azt is, hogy a 8,9 millió lakosú szigeten a nyolcvanévesek száma 2015-re eléri a 170 ezret.

Itt van Hainan

A „hosszú élet szigete” címet egy idősekkel és hosszú életűekkel foglalkozó nemzetközi szakértői testület (ISCPAL) ítélte oda.  Mielőtt azonban hivatalosan is a hosszú élet szigetévé vált volna, Kína legdélibb tartományának 17 városában, illetve megyéjében kutatást végeztek. Az ISCPAL tanulmányában egyebek mellett azt is megállapították, hogy a hajnani százévesek haja bőségesen tartalmaz nyomelemeket, amelyek jótékonyan hatnak az egészségre.

Bizonyítást nyert az is, hogy a sziget nyugati részén található Csengmaj megye talaja és az ottani termények gazdagok szelénben. Csengmaj, vagy az erdőkkel borított Vanning és Vencsang város már korábban is híresek voltak arról, hogy lakóik között kimagaslóan sokan érik meg az idős kort.

A kedvelt trópusi turistahely vezetése most azt reméli, hogy a friss elismerésnek köszönhetően a jövőben még több turista szeretné majd felkeresni a szigetet. Ez történt ugyanis korábban azokkal a helyekkel, ahol szintén feltűnően sok a százéves, és erről a média is beszámolt

Lehet, hogy még több lesz a turista vagy az ide költöző ember

.A Hszinhua hírügynökség beszámolt például arról, hogy amióta a szintén déli Kuanghsziban található Pama megyéről ez elterjedt, turisták hada indult útnak, hogy még időben megtudakolja az érintettektől a hosszú élet titkát. A zarándokok egy része pedig amolyan „költőző emberré” változott, az évből több hónapot is Pamában tölt. Az időlegesen megtelepedő vendégek száma itt már a 200 ezret közelíti.

Buddha a nagy fal mögé szorult! Legalábbis Kínában…
Mindenekelőtt a nagy falhoz, Pekingbe és a hongkongi nagy Buddhához zarándokolnak el kínai utazásaik során a bel- és külföldi turisták. A rangsort egy kínai híroldal készítette a világ legnagyobb utazási portálján fellelhető látogatói vélemények, visszajelzések és értékelések alapján. Tavaly 130 millió külföldi turista látogatott Kínába. A belföldi turizmus töretlen növekedést mutat, tavaly az összes turistaút száma a 3,3 milliárdot is meghaladta.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 162

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!