Facebook hozzászólás
311

Indul a legszebb pávák mustrája

A Duna Televízión október 26-án indul a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutatója. A Döntők Döntőjében az előző évadok legjobbjai mérik össze a tudásukat, régi nagy kedvencek lépnek a színpadra. A két felvezető adást követően november 9-én indulnak az elődöntőkkel az élő adások.

 

Fontos változás, hogy idén a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-ei döntőbe. Az élő adásokban a zsűri szabadkártya segítségével az elődöntőkben 2, a középdöntőkben már csak 1 versenyzőt juttathat tovább.

Fölszállott a páva, Kalotaszeg Legénytársulat, Kép: Váradi Levente
Fölszállott a páva, Kalotaszeg Legénytársulat, Kép: Váradi Levente

– A legjobb pillanatokat idézzük fel, ezzel is jelezve, hogy nem a versengés a lényeg, hanem az információ átadása, a saját gyökereink, identitásunk ápolása.

Érkezik az Exatlon
Hamarosan vadonatúj, egzotikus környezetben forgatott sport reality érkezik a TV2 képernyőjére. Az eredetileg török formátum, az Exatlon már várja a mindenre elszánt sportemberek jelentkezését, akik nem rettennek meg az extrém fizikai kihívásoktól, és képesek rá, hogy a teljesítőképességük határait feszegessék.

Újdonság, hogy az együttesek és szólisták a nyereményüket felajánlhatják a saját régiójukban fontos szerepet betöltő civil szervezetnek – mondta Novák Péter, a Fölszállott a páva műsorvezetője.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a Nemzet Művésze lesz. Idén is szerepel a zsűriben Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa; Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus. A tavalyi évadhoz hasonlóan a Fölszállott a páva műsorvezető párosa Novák Péter és Morvai Noémi.

A Döntők Döntőjét a Dunán láthatjuk minden pénteken 2018. október 26-tól este fél nyolctól.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!