Facebook hozzászólás
282

Irány a Machu Picchu!

Nem kell hegyet másznunk, a fotelből megnézhetjük a legendás inka emlékhelyet, ugyanis ahogyan már hazánk nagy része, úgy Peru nevezetességei is felkerülhetnek a Google Street View-ba. 

Hamarosan a Machu Picchu és más inka emlékhelyek is bejárhatók lesznek a Street View-szolgáltatással, a Google ugyanis engedélyt kért – és minden bizonnyal kap is – a perui kormánytól a híres romváros feltérképezéséhez és a szükséges felvételek elkészítéséhez.

A Street View csak nemrég kezdte meg működését a dél-amerikai országban:  Peru néhány nagyvárosa, többek közt Lima, Trujillo, Arequipa, Chiclayo és Piura alig egy hónapja barangolható be virtuálisan. A Google 2012 év végén látott hozzá a felvételek elkészítéséhez, és a technológiai óriás munkatársai még mindig nem végeztek. A cég azonban nemcsak a városokat akarja bemutatni, hanem arra is engedélyt kért a perui kulturális minisztériumtól, hogy feltérképezze Chan Chant és a Machu Picchut. Utóbbi kettő vélhetően a Google World Wonder Project elnevezésű, közelmúltban indult „képtárát” gazdagítaná.
Luis Jaime Castillo kulturális miniszterhelyettes szerint Lima csak jól járna azzal, ha a Machu Picchu is bejárható lenne a Street View révén. „Jót tenne az ország hírének, az oktatásnak és a turizmusnak” – idézte a politikust a kortárs művészettel és technológiával foglalkozó VICE amerikai magazin blogja (http://motherboard.vice.com).
A Google különleges eszközöket használ a világ csodáit bemutató projektjéhez. A helyszínek zöme nem járható be autóval, így a Street View munkatársai gyakran átalakított kerékpárokat használnak, hogy „közel férkőzzenek”. A szigorúan védett Machu Picchun azonban még így is nehéz dolguk lesz. Az Andokban megbújó inka fellegvár nehezen megközelíthető, rengeteg lépcső és emelkedő vezet fel rá, ezért a Google embereinek az út egy részét vélhetően gyalogszerrel kell megtenniük, hogy feltérképezzék a helyet. A felvételek mindazonáltal akár már ebben az évben elkészülhetnek.

forrás: MTI



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!