Facebook hozzászólás
405

SZELFIMENTES ÖVEZETET!

Itt repült a kismadár…

Naponta jönnek velünk szembe a tökéletesre filterezett szelfik a leghíresebb turistacélpontokkal a háttérben. De vajon akkor is ennyire szórakoztatóak lennének ezek a tartalmak, ha életveszélyes sérüléssel végződnének? Statisztikák szerint az elmúlt néhány évben világszerte több mint 250 ember vesztette életét közvetlenül a felelőtlen közösségimédia-használat miatt. Most mutatunk öt csodás magyar turisztikai helyszínt, ahol különösen érdemes odafigyelni a testi épségünkre, miközben a lenyűgöző látványban gyönyörködünk.

Modern balesetek leselkednek ránk a mindennapokban

Egy tavalyi indiai kutatás szerint 2011 óta 259 emberéletet követelt a felelőtlen szelfizés világszerte. Nem véletlen, hogy ők foglalkoztak a problémával, hiszen az áldozatok listáját India vezeti, nyomában Oroszországgal, az Egyesült Államokkal és Pakisztánnal. Meglepő módon a vezető halálok nem a közlekedési balesetek köre (19%), hanem a fulladás (27%) volt, a legtöbben vízbe estek, mert nem vették észre a figyelmeztető jelzéseket. Ezek a végzetes kimenetelű esetek tudatossággal és odafigyeléssel könnyen elkerülhetők lettek volna.

Szelfimentes zónákat!

A fent említett statisztika hívta életre az ötletet, hogy a legnépszerűbb és egyben legveszélyesebb turistacélpontok (felhőkarcolók, hegycsúcsok, tengerparti, sziklás vidékek) körül „no selfie” zónákat kellene létrehozni, ahol figyelmeztető jelzésekkel és a hatóságok közreműködésével előznék meg a szelfibaleseteket. Miután  Magyarország is bővelkedik csodás, de veszélyeket is rejtő látnivalókban, az egyik legismertebb biztosító társaság összegyűjtött öt hazai helyszínt, melyeket érdemes szelfimentes zónaként kezelni, és fokozottan ügyelni a biztonságra.

Halászbástya

Halászbástya, Kép: generali
Kép: generali

Kétségtelenül Budapest egyik legszebb szimbóluma a Halászbástya. A budai vár műemlékének csúcsos süvegű kőtornyai a hét magyar honfoglaló vezért szimbolizálják. A Halászbástya 1987 óta része Budapest világörökségi helyszíneinek, szépsége révén pedig több ezer látogatóval büszkélkedhet naponta. Bármilyen csábítónak tűnik is a hosszú lépcsősorokon vagy a boltívek alatt fotózkodni, innen bizony nagyot lehet esni, úgyhogy kattintás előtt győződjünk meg arról, nem esik bántódásunk a szelfizés hevében.

Rám-szakadék

Rám-szakadék, Kép: generali
Kép: generali
A Dunántúli-középhegység legkeletibb része a Visegrádi-hegység, ahol az esővíz és a fagy eróziós hatásának eredményeképpen meredek völgyek alakultak ki. Az ott található szurdokvölgy a rajta átvezető turistaúton kellő óvatossággal végigjárható, ennek köszönhetően pedig hosszú évek óta az osztálykirándulások kedvelt célpontja. A Rám-szakadék gyönyörű természeti képződményekkel várja a látogatókat, de ezek gyakran elvonják a figyelmet a csúszós, veszélyes útvonalról. Első a biztonság, utána jöhet a fotózkodás!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!