Facebook hozzászólás
609

Japán szelence és bűvös játékdoboz az Apszisban

Egy japán cigarettaszelence már lázba hozta a keleti művészetek iránt érdeklődőket! Megnyílt a BÁV Apszistermében az a kiállítás, amelyik bemutatja a szeptember 28-án, szerdán, 17 órakor kezdődő kamaraaukció árverésre szánt darabjait. 

A szélesebb nagyközönségnek szánt kamaraaukciónkon az alacsonyabb kikiáltási árú, igényes műtárgyak játsszák a főszerepet.

Gross Arnold: Amszterdam, Fotó: BÁV
Gross Arnold: Amszterdam, Fotó: BÁV

Festménykínálatában igen erős a kortárs anyag, ismét megtalálhatóak a közelmúltban elhunyt Gross Arnold színes rézkarcai, de többek között Deim Pál, Müller Árpád, Schéner Mihály, ef Zámbó István festményeire is lehet majd licitálni.

Szoliter gyűrű, Kép: BÁV
Szoliter gyűrű, Kép: BÁV

A szokott, igényes, finom kidolgozású történeti ékszerek most sem hiányozhatnak az árverésről, de az egyre inkább népszerű türkiz és korall díszítésű darabok is megjelennek a kollekcióban. A mindig nagy népszerűségnek örvendő briliánssal vagy más drágakövekkel díszített gyűrűk, és fülbevalók  100.000 Ft körüli árról indulnak majd az aukción.  Az árverés legdrágább tétele, 200.000 Ft-tal, egy fehérarany szoliter gyűrű, 0,79 karát briliáns ékítéssel.

Játékdoboz, Kép: BÁV
Játékdoboz, Kép: BÁV

A műtárgykínálat színesen összeállított darabjai között is felfedezhetnek gyűjtői darabokat. Az egyik ilyen egy 1900 körül készült mahagóni játékdoboz, ami egy sakk- és dámakészletet, zsetonokat és francia- illetve magyar kártyákat rejt. A keleti művészetek rajongóinak is tartogatunk érdekességet, mégpedig egy japán cigarettaszelencét, amit egy részlet gazdag sárkány illetve egy bambuszágra szálló madárka díszít.

Japán cigerettaszelence, Kép: sajtóanyag
Japán cigerettaszelence, Kép: sajtóanyag
Az ezüst használati tárgyak gyűjtői válogathatnak a mérsékeltebb árú ezüst kínálók, evőeszközök, cukordobozok széles kínálatából.

A kerámiák között természetesen megtalálhatók a gyűjtők kedvenc  Zsolnay, Herendi, Rosenthal darabjai, illetve a modern alkotások közül egy Gorka Lívia virágtartó is.

Herendi tányér és csésze, Kép: BÁV
Herendi tányér és csésze, Kép: BÁV

A tavaszi aukciónkon próbáltuk ki először a fordított licitet, most ismét egy Zsolnay vázát indítunk így. A váza 360 000 Ft-ról indul el lefelé, addig, amíg valaki rá nem licitál, innentől azonban a licit csak felfelé mozdul el.

A BÁV Apszisterme Budapesten, az V. kerületben, a Bécsi utca 3. alatt található. A kiállítás szeptember 26-áig hétfőtől péntekig 10-től 19 óráig, szombaton 10-től 14 óráig látható. Az árverés szeptember 28-án, délután 5-kor kezdődik ugyanott.

Az álom kezdete
Meghökkentő és mellebvágó kiállítással lepte meg a fotóművészet kedvelőit Mandur László. Mystic Dreams – Holocaust címmel nyitott tárlata szeptember végéig látható a budapesti Bálint Házban a Zsidó Kulturális Fesztivál programjaként.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!