Facebook hozzászólás

Jó társaságban repül az idő!

Csak kevesen szilvesztereztek egyedül az idén. Sokan elutaztak, és egyre népszerűbbek voltak a szállodák szilveszteri ajánlatai is. A programtervezés az előző évhez képest későbbre tolódott, a válaszadók majd harmada az év utolsó napját megelőző hétben döntötte csak el, hogyan is töltse december 31-ét. Továbbra is pezsgő pukkant a legtöbb helyen, de a borok is jól fogytak.

Idén is kíváncsi volt a szilveszter.hu arra, hogyan és kikkel töltik az oldalra látogatók az év utolsó napját. Majd 11.700-an töltötték ki a Nagy Szilveszteri Tesztet az év végén. A tavalyi villámfelmérés eredményeihez képest több elmozdulás is történt.

2018, pezsgős koccintas, Kép: szilveszter.hu
2018, pezsgős koccintas, Kép: szilveszter.hu

A válaszadók majd kétharmada kimozdult otthonából, hogy az óévet elbúcsúztassa, vagy szívesen látta vendégül barátait. Csak kevesen szilvesztereztek egyedül. Sokan elutaztak, és egyre népszerűbbek voltak a szállodák szilveszteri ajánlatai is. A programtervezés az előző évhez képest későbbre tolódott, a válaszadók majd harmada az év utolsó napját megelőző hétben döntötte csak el, hogyan is töltse december 31-ét. Továbbra is pezsgő pukkant a legtöbb helyen, de jól fogytak a borok is.

Jellemzően változatos programokat terveztek, szerveztek a válaszadók. Sokan mentek valamilyen rendezvényre (26%), valamint a többi lehetőséget (utazás, házibulit tartok, egyéb programon veszek részt) is megjelölte a válaszadók egyharmada. Bár legtöbben ugyan otthon maradnak (37%), a tavalyi adatokhoz (42%) képest az látható, hogy majd 5%-kal csökkent az otthonülők aránya.

Na, idén hol durran a magyarok pezsgője?
Budapest, Prága és Hajdúszoboszló az élen! Bravó! Idén is elkészítette az egyik legismertebb szálláskereső weboldal a magyarok által legkeresettebb szilveszteri úti célok listáját. Ó, és van még itt egy-két érdekesség! Kalandra fel!

Egyértelmű, hogy a szilvesztert általában társaságban szeretjük tölteni – mindössze 6% tervezte magányosra az estét. A válaszadók fele a párjával töltötte a szilvesztert, de sokan a barátokkal (39%), vagy a családjukkal (32%) szilvesztereztek. Jócskán akadtak olyanok, akik nem akartak előre dönteni, hiszen több válaszkategóriát is megjelöltek.

A válaszadók több mint egyharmada (36%) töltötte már szállodában a szilvesztert. Ez az adat is magasabb, mint a tavalyi (kb. 30%), ezzel párhuzamosan alacsonyabb azoknak az aránya is (2016: 49%; 2017: 41%), akik még soha nem szilvesztereztek belföldi vagy külföldi szállodában.

Toronymagasan a pezsgő a legnépszerűbb szilveszteri ital, a válaszadók 58%-a (!) jelölte meg ezt. A bor követi 14%-kal, és alkoholmentes italokat jelölt meg a válaszadók 10%-a. A tömény szeszes italok aránya lényegesen alacsonyabb!

A szilveszteri programot a válaszadók fele szereti legalább két héttel előre eldönteni. Az utolsó héten dönt a harmaduk, az utolsó nap az 5%-uk – ők vállalják annak a kockázatát is, hogy tervezés hiányában már csak azokra a programokra juthatnak be, amelyekre nem kelt el hetekkel korábban az összes belépőjegy.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!