Facebook hozzászólás
225

Jobb ízű a sör, ha mindnyájan meccset néznek

Egy friss hazai kutatásából kiderült, milyen előnyei származhatnak a vendéglátóipar szereplőinek, ha olyan nagy nemzetközi sportesemények, mint a riói játékok vagy a világ- és Európa-bajnokságok közvetítéséhez projektort használnak. A vendéglátóhelyek üzemeltetőinek körében idén nyáron végzett felmérés a sportrendezvények nyilvános sugárzásával kapcsolatos szokásokról számol be.

Sörhangulat, Kép: publicdomainpictures
Kép: publicdomainpictures

A Kutatópont és az Epson közös tanulmánya során hazai sörözőket, kocsmákat, kerthelyiségeket, borozókat és borbárokat, kávézókat, bisztrókat, valamint vendéglőket kérdeztek. A felmérés rávilágított, hogy a válaszadók 69 százaléka televíziót, 24 százaléka projektort, 7 százaléka pedig LED falat használ sportesemények sugárzására. A projektort használó megkérdezettek többsége (73%) szerint a vetítők hozzájárulnak, hogy a közösségi oldalakon a vendéglátóhelyek jobb értékeléseket, magasabb pontszámokat kapjanak a vendégektől. Majdnem ugyanekkora azok aránya (70%), akik egyetértenek, hogy a projektor használata növeli a hely színvonalát.

Egy párhuzamosan végzett, a fogyasztói sportközvetítés-nézési szokásokat vizsgáló felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 63 százaléka projektorra ruházna be, ha vendéglátóhelyet üzemeltetne.

A vendéglátó egységek a jelentősebb nemzetközi labdarúgó tornák és sportversenyek idején nagyszámú vendéget szolgálnak ki, a megkérdezettek 59 százaléka pedig több mint 50 főt is vendégül tud látni egyszerre. Az üzemeltetők 39 százaléka úgy tapasztalta, a vendégek több mint három órát töltenek a vendéglátóhelyeken egy-egy kiemelt sportesemény közvetítésekor, ami jól illusztrálja az eszközök fontosságát a vendégkör odacsábításában és megtartásában. A vendéglátók 93 százaléka jelezte, hogy sportközvetítésekkor a vendégek legalább egy órát eltöltenek az üzletben.

Olimpiai megnyitó, 2016, Kép: Fernando Frazão/Agência Brasil
Olimpiai megnyitó, 2016, Kép: Fernando Frazão/Agência Brasil

A sportrendezvényeket projektoron közvetítő vendéglátó egységek üzemeltetői szerint egy vetítő beszerzésénél a képminőség (43%) és az olyan tulajdonságok, mint az egyszerű kalibráció vagy a hordozhatóság (34%) fontosabb tényezők az árnál (13%). A felmérés egyúttal rámutatott, hogy a dinamikus és élénk színek illetve a vetített kép nappali fényviszonyok melletti láthatósága nemcsak a kültéri asztalokkal rendelkező vendéglátóhelyeknek (17%) fontos, hanem azoknak is, amelyek sem kerthelyiséget sem teraszt nem működtetnek, hiszen számos esetben a labdarúgó mérkőzéseket és sportversenyeket napnyugta előtt rendezik.

ITT AZ ÚJ SOPRONI!
Elsőként jelent meg Ale sörrel a hazai piacon a Soproni. A szűretlen, kellemes, fűszeres, könnyű nedűvel az ország száz vendéglátó helyén és a különböző fesztiválokon találkozhatunk. Kattints ide a részletekért!

Tőrös Gáspár, az Epson Magyarország projektorokért és üzleti megoldásokért felelős vezetője a kutatással kapcsolatban elmondta, a cégtulajdonosok ma már tudják, mi kell vendégkörüknek.

– A jelentős sportesemények idején a vendéglátóhelyek szeretnének megfelelni a vendégek igényeinek, minőségi közvetítésekkel kedveskednek nekik. Éppen ezért felhasználóbarát projektorokat választanak LCD technológiával, mert azok a nappali fényviszonyok mellett is tökéletesen évezhetőek. –



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!