>
Facebook hozzászólás

KONCERTPROGRAM

Jön a belevaló Gospel Advent

A legnépszerűbb karácsonyi slágerektől a ritkán hallott ünnepi dalokig minden, ami a szeretet és az összetartozás üzenetét hordozza, mindez gospel átiratban, nagyzenekarral és gyermekkórussal. Ezt ígéri december elsején, este 5-kor a Together Gospel Singers ünnepre hangoló műsora az Off Kultúrszövőgyárban. A kórus tagjai a Shygys frontembereként ismertté vált Gajdos Attila, a Sztárban Sztár leszek című tévéműsorból is ismert Mogyoróssy Adrienn, valamint a népszerű dalszerző-énekesnő Sándor Évi.

Advent első vasárnapján igazi ünnepi műsorral vár mindenkit az ismert énekesekből alakult gospel kórus, akik még a nyáron tíz magyarországi helyszínen léptek fel a műfajt népszerűsítve. December elsején nagyzenekarral és gyermekkórussal kiegészülve olyan népszerű karácsonyi dalok gospel átiratát hallhatjuk tőlük, mint a Last Christmas, a Let it snow vagy a Csendes éj.

Gospel Singers, Kép: sajtóanyag
Gospel Singers, Kép: sajtóanyag

A gospel műfaj értéke, hogy a jól ismert dalokon keresztül közelebb hozza a szeretet örömhírét az emberekhez. A zenében előtérbe kerülnek a vokálok, a közös éneklés segít az öröm és felszabadulás megélésében, emellett eredetük szerint a gospel dalok az egyéni vagy közösségi hit kifejezésére is alkalmasak. A karácsonyt megelőző időszak a várakozás jegyében telik, a hagyomány szerint advent első vasárnapján a koszorún meggyújtott gyertya lángja a hitet jelképezi. Az énekesek így azért is állnak színpadra, hogy a dalok segítségével a közönségben felélesszék a karácsonyi hangulatot és a hitet, majd közösen is meggyújtsák az első gyertyát az adventi koszorún.

Tóthnak Tóth – egy másik bombázó váltja Gabit

Tóth Vera és Kátja a Szárban sztár leszekben, Kép: tv2
Tesó váltja a kismamát, Kép: tv2

Gabit nővére, Vera váltja TV2 showműsorában. Mostantól Tóth Vera foglal majd helyet az ítészek sorában, Bereczki Zoltán, Pápai Joci és Horváth Tomi mellett. Továbbá mestereként ő segíti majd Gabi elődöntőbe jutott versenyzőjének, Katjának a felkészülését is.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…
1 / 1 509

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

HÍREK

1 / 1 164

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!