Facebook hozzászólás
296

Jön a palóc madonna

40. évi jubileumának megkoronázásaként Budapestre, a Művészetek Palotájába látogat el méltán híres vendégjátékával a Nógrád Táncegyüttes. A Zenthe Ferenc Színházzal és Dobroda Zenekarral közösen színpadra állított előadás középpontjában a szigorú rendben élő palóc parasztasszonyok élete, a nemzet számára embert nevelő asszonysorsok állnak, amellyel a darab a nők előtt tiszteleg.

Palóc Madonnák - részlet az előadásból, népviseletbe öltözött női táncosok, Kép: Motion Photography
Kép: Motion Photography

Fennállásának 40 éves alkalmából Budapestre érkezik nagysikerű vendégjátékával a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes. A hagyományos táncelőadással szakító, vers- és énekbetétekkel színesített lebilincselő játék a paraszti társadalomban élő nők áldozatvállalását, családi összetartó erejét dolgozza fel, hirdetve, hogy minden nőben ott rejtőzik egy Madonna.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház színészeivel teljessé formált, többszörösen díjazott produkcióban nagy palóc költők versei kelnek életre és olyan ősi énekek csendülnek fel, mint a régi magyar himnusz vagy egy gyermeki imádság.

Közreműködők: Fekete Borbála, Kubinyi Júlia, Tintér Gabriella énekesek, valamint Farkas István, Minik Zoltán, Terék József és Szilvási István zenészek.

További részleteket itt tudhatsz meg!

Nógrád Táncegyüttes
A salgótarjáni csapat 1975-ben alakult. Tagjai azóta is salgótarjáni és Nógrád megyei, folklórt kedvelő fiatalok és felnőttek, de Heves megyeiek is bekapcsolódtak a munkába. A többszörösen kiváló együttes számos nívódíj birtokosa. Rangos néptáncfesztiválokon vívta ki a szakmai zsűrik és a közönség elismerését, s szerzett együttesi, koreográfusi vagy zenei díjakat. Külföldi fellépéseik alkalmával is nagy sikerrel képviselik hazájukat.

 

Ha érdekel a táncművészet, azt is olvasd el, hogy Németországban turnézik a Tünet Együttes!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!