Facebook hozzászólás

Jön, jön a Sohavégetnemérős Wellhello-film!

Hát, ezt is megértük! Már nemcsak zenél, de színészkedik is Flour Tomi és Diaz, a Wellhello népszerű duója. December elsejétől látható a mozikban a Wellhello slágerei által inspirált #Sohavégetnemérős című zenés játékfilmjük. Kíváncsian várjuk!

Nem akartunk színészkedni, a filmmel így is elég messzire kimozdultunk a komfortzónánkból, ezért kikötöttük már az elején, ha már szerepelni kell, akkor csak magunkat alakítjuk – idézte fel Csöndör László, azaz Diaz, a kisköltségvetésű mozifilm szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.
A film alkotó egy igazi generációs filmet készítettek, amely a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, párkapcsolati kérdéseit és problémáit ábrázolja. Ennek megfelelően a stáb szinte minden alkotója kevesebb mint 30 éves.
A #Sohavégetnemérős a szokásostól teljesen eltérő módon készült, ugyanis eleinte nem volt kész tervük, nem volt történet, csupán egy vízió, ehhez kerestek “szövetségeseket”. Egy átlagos magyar játékfilm büdzséjének ötödéből készült alkotást több mint 15 intézmény és piaci vállalat támogatta – mondta Lévai Balázs, a film producere.

A filmet inspiráló Wellhello-fiúk Kép: Facebook
A filmet inspiráló Wellhello-fiúk Kép: Facebook

Nem Wellhello-imázsfilmet, hanem kedves közönségfilmet akartunk létrehozni, szerethető karakterekkel és történetekkel, amelyekből érezni a Wellhello-életérzést is. Mintegy 34 pályája elején járó, vagy teljesen pályakezdő fiatal színész látható a #Sohavégetnemérősben, mint például Sztarenki Dóra, Mészáros Blanka, Ötvös András és Orosz Ákos -, akik közül többek kivívták már a színházi szakma elismerését – mondta Tiszeker Dániel, a film rendezője
A mindössze húsz nap alatt leforgatott #Sohavégetnemérős öt városban – Budapest, Zamárdi, Veszprém, Debrecen és Sopron – és egy áruházban játszódik, a hat önálló történetet a Wellhello slágerei fűzik össze. A sajtótájékoztatón Debrecen alpolgármestere, Széles Diána elmondta: a film támogatásával a vidéki városban tanuló több mint 70 ezer diákot akarták kiszolgálni.

Gólya és a velnessz disznó
Szomjas György filmrendező Dumafilmet forgat a mai magyar valóságról a Gólya és a velnessz disznó címmel, amely társadalmi finanszírozásban készül a Roncsfilm Kettő anyaggyűjtése és előkészítéseként. A filmet várhatóan év végén mutatják be.

Nem akartak közvetlen üzeneteket megfogalmazni a filmben, csupán azt szerették volna elérni, hogy az alkotás által felvetett problémákról és megoldásokról beszélgessenek a mozi nézők.
A filmhez #Sohavégetnemérős címmel egy új dalt is írt a Wellhello.
Az országos filmpremier előtt a #Sohavégetnemérőst a Mozgó Mozi segítségével 50 nap alatt 100 olyan vidéki magyar városba is eljuttatják, – például Barcsra, Lentibe vagy Nagyatádra – ahol nem működik állandó filmszínház . A film a vetítési időszakot követően DVD-n is meg fog jelenni.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 158

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!