Facebook hozzászólás
247

Jótékonykodj! Licitálj te is a Punnany Massif színes hangszereire!

A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felemelését célzó zenepedagógiai módszer támogatásához nyújt segítséget a Punnany Massif. A legújabb klipjükben látható „óriáshangszereket” ajánlják fel árverésre. A hangszerekre december 18-ig lehet licitálni.

A zenekar idén nyáron a Veszprémi Utcazene Fesztiválon adott koncertet, amelyen kiemelt szerepet kapott tíz hatalmas méretű hangszer. A Hétköznapi hősök című videóban is látható színes hangszereket bocsátja jótékonysági céllal árverésre a zenekar – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel. Ezek a hangszerek a Sziget fesztiválon és a Budapest Parkban is feltűntek a koncertünkön. Szeretnénk segíteni abban, hogy minél több hátrányos helyzetű gyerek kapjon esélyt a felemelkedésre. Úgy döntöttünk, elárverezzük a dekorációként szolgáló nagy hangszereket, a befolyó összeget pedig felajánljuk a Szimfónia Program javára” – mondta Felcser Máté, a Punnany Massif frontembere.

 A nyomortelepeken élő gyerekek felemelését célzó zenepedagógiai módszer negyven éve Venezuelában született, Magyarországon a Symphonia Alapítvány honosította meg és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével indította el 2013 nyarán. Célja az esélyteremtés, a közösségi élmény és a csapatjáték. A program keretében a zenetanárok hangszeres foglalkozásokat tartanak, megmutatják a helyes hangszerkezelést és közös zenéléseket, koncerteket szerveznek halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek az ország legszegényebb részein.

„A résztvevő srácok sok esetben életükben először tapasztalják, milyen jó dolog a kreatív önkifejezés, a csapatmunka, a közösség. Aki rendszeresen részt vesz ezeken a foglalkozásokon, a suliban is jobban teljesít, könnyebben megtalálja a hangot másokkal” – fogalmazott Farkas Roland, azaz Wolfie.A kistelepülések iskoláiban óriási az érdeklődés, az ingyenes órák is egyre népszerűbbek. A szakemberek szerint a program titka, hogy a közös zenélés sikerélményt ad, megvalósítható célokat tűz a gyerekek elé, és rendszerességre szoktatja őket. A licitálás mellett a szervezők várják az adományokat is. Céljuk, hogy a licitálásból és az adományokból befolyt összeggel további 200 gyerek csatlakozhasson a programhoz.

Dobozold be a szeretetet! Sokan várják!
Mintegy 50 ezer cipős dobozba csomagolt ajándékot tervez ebben az évben is szétosztani a nehéz sorsú gyerekek között a Baptista Szeretetszolgálat. Az adományokat december 19-ig gyűjtik országszerte.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!