Facebook hozzászólás
336

HÁROM DIMENZIÓ

Kanadaiak vásárolják meg a Rubik-kockát

A kanadai Spin Master játékgyár 50 millió dollárért, magyar pénzre átszámítva több mint 15 milliárd forintért megvásárolja a Rubik’s Brand Limitedet, a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget.

Az 1994-ben alapított cég a játékipar egyik legnagyobb szereplője, tavaly 1,58 milliárd dollár bevételt ért el. A kanadai cég legfőképpen annak köszönheti sikerét, hogy egymás után vásárolja fel a Rubik-kockához hasonló ikonikus játékokat. Az üzletet várhatóan január 4-én ütik nyélbe, közölte a telex.hu, a Huffington Postra hivatkozva.

Fordulat. Fotó: pixabay.com
Fordulat. Fotó: pixabay.com

 

„A Rubik-kocka egy ikonikus logikai játék, amely már több mint 40 éve része a popkultúrának, és teljesen meghódította rajongóit” – írja Elizabeth LoVecchio, a Spin Master alelnöke a vállalat közleményében.

Rubik Ernő az üzlettel kapcsolatban azt nyilatkozta, izgatott, hogy a Spin Master beteljesíti-e az elképzeléseit, miszerint a játék révén gondoskodna a jövő okosabb generációjáról.

Ifjabbik Rubik Ernő 1974-ben, oktatási segédeszközként találta fel a háromdimenziós mechanikus logikai játékot, amelynek a bűvös kocka nevet adta. Rubik 1979-ben ismerte meg a magyar származású brit üzletembert, Tom Kremert, akivel közösen vitték sikerre a bűvös kockát. Amint a játékot világszerte piacra dobták, azonnal sikert arattak vele, és azóta világszerte több mint 350 milliót adtak el belőle.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Rubik Ernő kiszáll-e a cégből, illetve hogy mennyiben részesedik a vételárból.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!