Facebook hozzászólás
320

Kapj elő egy dúdolni valót…

Idén is keresi Magyarország dalát a Duna Televízió. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a hazai dalválasztó műsor nyolcadik évadában való megmérettetésre.

Jelentkezni kizárólag online, a www.adal.hu címen lehet, a jelentkezési lap ki- , illetve a szükséges mellékletek feltöltésével. A honlapon megtalálható A Dal 2019 részletes pályázati kiírása is. A dalválasztó versenyre november 8-án éjfélig lehet leadni a jelentkezéseket.

Nekem Szóló pályázat
Idén harmadik alkalommal lehet pályázni a Nekem Szól! Egészségértés Díjra. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete pályázatának célja, hogy lehetőséget adjon arra, hogy a közvélemény jobban megismerje a legjobb egészségértést fejlesztő programokat. A nevezési határidő 2018. október 14.

A nevezési feltételek meglehetősen szigorúak. Fontos változás például, hogy minden produkcióban maximum hat fellépő vehet részt. A versenyre idén is csak olyan előadó és együttes nevezhet, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy országosan játszott rádió-, illetve tévéfelvétele, és rendelkezik lemezkiadóval vagy hivatásos zenei menedzserrel kötött szerződéssel.

– Büszkék vagyunk arra, hogy A Dal mezőnyében évről-évre számos műfaj képviselteti magát. Az AWS sikere bizonyíték arra, hogy egy metál együttes is legalább annyit profitálhat A Dal-ban való indulásból, mint egy pop produkció. Úgy gondolom, hogy műfajtól függetlenül mindenkinek érdemes jelentkeznie a versenyre, hiszen – ahogy ez idén bebizonyosodott – nem tudhatjuk előre, hogy melyik zenei műfajból kerül ki Magyarország dala” – mondta Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója.

2018-ban az AWS együttes Viszlát nyár című dalát választotta a közönség a legjobbnak.

AWS, Kép: MTVA/Kaszner Nikolett
AWS, Kép: MTVA/Kaszner Nikolett

– Ez volt életünk legjobb nyara: soha nem volt még ennyi bulink, és egy nagy álmunk is teljesült: felléphettünk a Wacken Open Air fesztiválon. Ez egyértelműen A Dal-ban elért győzelem hozadéka. Bebizonyítottuk, hogy van helye a metálzenének a televízióban és a nyári fesztiválok színpadán is – mesélte Siklósi Örs, az AWS énekese.

A nyertes vagy nyertesek képviselhetik Magyarországot a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet 2019 májusában, Tel-Avivban rendeznek majd.

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!