Facebook hozzászólás

Karácsonyi nászút a világ másik felén

2011 nyarán, egy héttel esküvőjük után indultak útnak. Zita és Árpád, a magyar nászutas kerékpárosok idén a karácsonnyal ünneplik a 23 ezer kilométert, amelyet kerékpárjaikon Magyarországtól Új-Zélandig, 28 országot érintve tettek meg.

A fiatal házaspár utazásának célja a világ és benne saját maguk felfedezése. A kitűzött 40 ezer kilométer teljesítése mellett szeretnék felhívni a figyelmet többek közt a család társadalomban betöltött szerepére, az emberek nemzettől, vallástól, anyagi helyzettől független, általános szeretetére és segítőkészségére.

Egy héttel az esküvő után indultak

Útjuk során a családjuk és a barátaik hiányoznak nekik a legjobban, így az első külföldön töltött tél végi ünnep vegyes érzelmekkel telt. „Pakisztánban töltöttük az utunk első karácsonyát, ami nem volt könnyű. Mindkettőnknek ez volt az első, a szeretteinktől távol töltött ünnep. Egy szobanövényt díszítettünk fel kézzel festett díszekkel, ajándéknak pedig élelmiszereket vettünk, amelyeket használt újságpapírba csomagoltunk. Néhány apróságot leszámítva minden, amit egymásnak vettük, ehető volt. Egy percig sem bántuk ezeket a szerény ajándékokat, és nem csupán azért, mert szűk a büdzsénk. Számunkra nem az ajándékok a fontosak, hanem Jézus születését ünnepeljük. Ezt újságpapírba csomagolt tej és kenyér mellett is meg lehet tenni”– emlékezik vissza Zita.

2012-ben Vietnamban is kettesben töltötték a karácsonyt, idén azonban különleges örömben lesz részük. Új-Zélandon élő magyar barátaik vendégszeretetét fogják élvezni. „Azt hiszem, ennél távolabb már nem is lehetnénk az otthonunktól, egy kicsit mégis olyan lesz, mintha otthon lennénk. Ráadásul az internet segítségével, videotelefonos kapcsolaton a szeretteink is csatlakoznak majd hozzánk szenteste” – tette hozzá Árpád, akinek egy évtizedes álma valósult meg a rendhagyó nászúttal.

 

Zita és Árpád fapados kalandjai nyomon követhetőek a Facebook-oldalukon: http://facebook.com/cyclingthe360 vagy weboldalukon: http://360fokbringa.hu

 

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!