Facebook hozzászólás
276

Katasztrofális vasárnapunk lesz!

Természeti csapások, földrengések, halálos járványok, világvége – gondolatébresztő programkínálattal készül a DoQ ma, szeptember 17-én. A 11 órakor kezdődő tematikus nap középpontjában a természeti és ember okozta katasztrófák állnak.

Találkozhatunk többek között az 1960-as chilei megaföldrengéssel, a világ leghalálosabb ciklonjával, vagyis a 70-es évekbeli Bholával, de megismerhetjük milyen következményekkel járna egy esetleges atomháború is…

11.00-től a Megaföldrengés című nagyfilm kerül képernyőre, amely egy 10-es erősségű földrengés lehetséges kimeneteleit vizsgálja. Erre még nem volt példa a történelemben, de kutatások szerint nem lehetetlen, hogy megéljük az első 1 millió áldozattal járó katasztrófát is. Interjúk és kísérletek a legjobb földrengéskutatókkal, akik bizonyítják a veszély közelségét.

 

Megaföldrengés
Megaföldrengés

Ebéd után, 13.00-tól a Történelem előtti megaviharok című sorozattal folytatódik a műsor, amelyben az anyatermészet pusztító erejét ismerhetjük meg. A sorozat történelmi hurrikánokat, áradásokat és cunamikat mutat be, a tévénézők testközelből élhetik át az egyre valóságosabb földrajzi csapásokat.

Megaviharok
Megaviharok

 16.00-tól a Nukleáris terror című film kerül képernyőre, amelyből megismerhetjük a napjainkban átalakult hadviselést, ahol egyre nagyobb teret kapnak az atomfegyverek. Továbbá megtudhatjuk, hogyan védekezik a nyugat a növekvő nukleáris terrorizmus ellen.

Nukleáris terror
Nukleáris terror

Ezt követően, 17.00-től a Pestisjárvány című nagyfilm mutatja be a betegség jelenlegi helyzetét. A teljes képhez történelmi visszatekintést kapunk, valamint megismerhetjük a védekezési módszereket a 14. századtól, egészen napjainkig.

Pestisjárvány
Pestisjárvány

A tematikus nap 19.00-kor zárul Az Apokalipszis-sziget című nagyfilmmel, amelyből megismerhetjük a 2012-re jósolt világvége próféciáját. A Csendes-óceán közelében fekvő sziget magában rejtheti a jóslat megoldásának kulcsát, Jim Turner vezetésével pedig a részleteket is megismerhetjük.

Apokalipszis sziget
Apokalipszis sziget

Kapcsolt be a tévét 11-kor, kezdődik  a katasztrofális vasárnap, ami egészen 19 óráig tart! (Képek: sajtóanyag)

Hagyd a kocsiban a kulcsot, ha reng a Föld!
Japánt sokszor nevezik a földrengésekre, cunamikra legjobban felkészült országnak. Az állandó készenlétet a szükség hívta életre, kormányuk törekvése valóban az, hogy az emberekben készségszinten éljen az elővigyázatosság és tudják, mit kell tenniük egy-egy vészhelyzet esetén. A gyakorlatok célja elsősorban a szükségállapotokban követendő eljárási módok ismertetése.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!