Facebook hozzászólás
195

Kegyetlen hideg, esős, viharos időnk van!

Másodfokú riasztást adtak ki több megyében a várható erős szél, illetve a sok eső miatt szerdára. A katasztrófavédelem is arra hívta fel a figyelmet, hogy északnyugaton a szél, a középső és keleti országrészben a sok eső okozhat gondokat – jelentette az MTI. A rendkívüli időjárás miatt a rendőrség lefújta a reggel 6-kor kezdődött, 24 órás gyorshajtási óriásrazziát.  

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: az ország keleti felén jelentős, 20 millimétert meghaladó csapadékra kell számítani szerdán, de az Alföldön területi átlagban 30 milliméternél is több eső hullhat.

Hóembert építettek Kékestetőn, Kép: Komka Péter/MTI
Kedden már hóembert építettek Kékestetőn, Kép: Komka Péter/MTI

A sok eső miatt öt megyére – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok – adtak ki másodfokú figyelmeztetést. További kilenc megyére – Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna -, valamint a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a nap folyamán várható jelentős mennyiségű eső miatt. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 9 fokig emelkedhet.

A Dunántúl nagyobbik, északnyugati felén viharossá fokozódik a szél is. Szerdán napközben az Alpokalján – elsősorban a Kapuvár és Zalaegerszeg közötti sávban – akár óránkénti 80-100 kilométeres széllökések is lehetnek. A szél veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést, míg Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megyére elsőfokú a figyelmeztetés.

Az erős széllökések kábeleket, faágakat téptek, törtek le, sok helyen az utakra, a sínekre. A rendkívüli időjárás miatt a rendőrség felfüggesztette a reggel hatkor kezdődött, 24 órás gyorshajtási ellenőrzését.

Mezei virákarnevál Angliában
Nemcsak a Sárga tengeralattjáró vár Liverpoolban, a Lennon reptéren. Bármerre is indulsz, mindenütt sárga nárciszmező fogad! És egyáltalán nem csak a kicsi angol kertekben tündököl. Az erdőszélen, az autópálya mellett vadon pompáznak, amerre a szem ellát! Csodálatos!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!