Facebook hozzászólás
292

Keresd spirituális énedet, és végy egy jó hangfürdőt!

Naplemente chill out, spirituális zenék, hangfürdők, szóló és nagyzenekari fellépők – az Everness Indián Nyár idei zenei kínálata felhőtlen szórakozást, feltöltődést és elmélyülést ígér az őszi Balaton partján.

– A Everness Indián Nyár mindig egy kicsit intimebb, családiasabb hangulatot hoz a júniusi nagyfesztivál után, az önmagunkba és közösségbe feledkezést pedig szerettük volna a zenei palettával is megtámogatni – mondja Klein Csaba, az Everness önismereti és életmód fesztivál igazgatója. – Sok régi arc tűnik majd fel a színpadokon, de mint mindig, idén is fontosnak tartottuk, hogy a kisebb, feltörekvő hazai zenekarok is lehetőséget kapjanak – tette hozzá.

Evernss, indian nyár, Kép: sajtóanyag
Evernss, indian nyár, Kép: sajtóanyag

Tény, az Everness zenei vezetője valamit tudhat, mert szinte minden évben elhoz hozzánk olyan előadókat, akikről még sosem hallottunk, ellenben később rendre jelentős zenei díjakkal térnek haza.

A mostani őszi fesztiválon köszönthetjük az indiai népzenéket feldolgozó The Tapi Projectet, illetve az egzotikus hangszereken világzenét játszó Meybahart. Gozlán Fatima ezúttal egy szóló projekttel érkezik, különböző technikai eszközöket használ saját hangja és hangszerei megszólaltatására. A fesztivál történetében először fúziós jazz muzsika is felcsendül a négytagú JamEmese előadásában. Esténként Naplemente DJ-k fokozzák a Balaton parti chill out életérzést.

A fesztiválozók ezúttal is feltöltődhetnek a gyógyító rezgésekkel, Bársony Bálint Hangutazók produkciója, illetve az orosz Stepan Christanov ad majd hangfürdőt.

– Fontosnak tartottuk, hogy egy kicsit szellősebbre vegyük a zenei színpadok programját, több időt adjunk a közönségnek a koncertek befogadására, értelmezésére – mondja a fesztiváligazgató. – Idén az egész fesztivál koncepciójában hangsúlyos szerepet kap az elmélyülés, nem véletlen, hogy a programok jelentős része több napon átvonul, egymásra épül. Törekedtünk rá, hogy a zenei megélésekre is hagyjunk kellő időt és teret.

Everness Indián Nyár Fesztivál: 2017. Szeptember 14-17., Alsóörs, Pelso Camping, a részletes programot pedig itt találod! Jó szórakozást!

5 +1 titok Ennio Morriconéról
Ennio Morricone, Kép: sajtóanyag
Ennio Morricone, Kép: sajtóanyag

Egy életen keresztül hűséges Olaszországhoz és a feleségéhez, csodagyerek volt és imádja a sakkot. Ki ő? Ennio Morricone. Október 18-án Budapestre látogat a világ talán legnagyobb hatású filmzene szerzője, a Maestro a 60 Years of Music World Tour turné keretében hozza el hihetetlen pályafutása legismertebb zenéit. Bár a több mint 550 filmzenét és 100 klasszikus művet komponáló Morricone műveit mindenki ismeri, az életéről talán keveset tudunk. Íme, néhány érdekesség a mesterről.

 

 

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!