Facebook hozzászólás

Kern Andrással kezdődik

Ismét nyáresti koncertekkel várja a zenebarátokat a Fővárosi Állat- és Növénykert júliusban és augusztusban szerda esténként. A hagyományos Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat keretében összesen hét előadást láthat, hallhat majd a közönség, és lesz még egy jótékonysági meglepetéskoncert is az idén 25. születésnapját ünneplő Állatkerti Alapítvány szervezésében.

Tizenhatodik évadjához érkezett a Zenés Állatkerti Esték. A hagyományos nyáresti koncertsorozat keretében az idei szezonban összesen hét koncertre várnak a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az előadásokat a hagyományoknak megfelelően szerdánként rendezik, így július első szerdájától augusztus harmadik szerdájáig minden héten hangversennyel várja a közönséget az Állatkert.

Kern András, Kép: wikimedia
Kern András lép fel először, Kép: wikimedia

Július 5-én este Kern András, Hernádi Judit és Heilig Gábor, július 12-én a Budapest Klezmer Band és Tompos Kátya várja a közönséget. A továbbiakban Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra, a Sárik Péter Trió Falusi Mariannal, Berki Tamással, Szőke Nikolettával, Geszti Széles Izával, Malek Andrea Szolnoki Péterrel, illetve a Budapest Bár lép színpadra.

A koncertek minden alkalommal 20 óra 30 perckor kezdődnek, de az előadásokra érkező közönség előtt már 19 órakor kitárulnak a kapuk, így egy kellemes esti sétát is lehetünk az Állatkertben.

A Zenés Állatkerti Esték hét koncertjén felül az idén 25. születésnapját ünneplő Állatkerti Alapítvány – a negyedszázados évforduló alkalmából – külön jótékonysági ráadáskoncertet szervez augusztus 23-ára. A programot még szervezik, de az már biztos, hogy Tóth Gabi is fellép majd.

Nézd meg, milyen cuki Tina tigrislovacskája!
Megszületett Tina és Cukorka cuki kis zebracsikója. A Fővárosi Állat- és Növénykert legfiatalabb, április 15-én született kis lakója már szaladgál és hancúrozik a kifutóban, így a nagyközönség is láthatja. Őt is megnézheted a koncert előtt!

A zenés programok másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy gróf adományaként felállított zenepavilon. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a követező évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című slágerben. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni. Ezt követően újra rendszeressé váltak a koncertek és más zenés programok, mi több, Zenés Állatkerti Esték címmel 2002 óta minden évben koncertsorozatot szervez az intézmény.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

HÍREK

1 / 1 131

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!