Facebook hozzászólás
282

BŰN ÉS BŰNHŐDÉS

Kevesebb lopás és betörés történt a karantén alatt

A brit rendőrség által nyilvántartott kisebb súlyú bűncselekmények száma ugyan visszaesett a koronavírus alatt, növekedett viszont a kábítószerrel kapcsolatos bűnesetek száma a szigetországban.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) adatai szerint a bűnözés általános mértéke áprilisban 25 százalékkal, míg májusban 20 százalékkal volt alacsonyabb Nagy-Britanniában, mint 2019 azonos időszakában.

Ő már bent van. Fotó: pexels.com
Ő már bent van. Fotó: pexels.com

 

Figyelemre méltó, hogy már márciusban is 5 százalékkal volt alacsonyabb februárhoz képest ez az érték.

A kábítószerrel összefüggő bűnesetek száma viszont áprilisban 22 százalékkal, míg májusban 44 százalékkal nőtt, szemben az előző év azonos hónapjaival.

A lopások áprilisban és májusban „a korábban feljegyzett szint közel felére” estek vissza 2019-ben az említett hónapokban. Különösen a háztartási betörések száma és a személyes vagyontárgyak ellen elkövetett bűncselekmények száma mutatott jelentős csökkenést.

Mivel ez az időszak egybeesett azzal, hogy az emberek többsége hosszú ideig otthon tartózkodott a lezárás alatt, ez nem is annyira váratlan tapasztalat – írja a sky news.

Billy Gazard, az ONS Bűnügyi és Igazságügyi Központjának munkatársa elmondta: „A koronavírus világjárvány alatt elsősorban Angliában és Walesben estek vissza jelentős mértékben a bűncselekmények”.

Az ONS szerint az elkövetett bűnesetekről szóló beszámolók száma megnőtt, amint a lezárási korlátozások jelentős enyhítésére sor került.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!