Facebook hozzászólás
621

VÁROSI TEREPJÁRÓK BÜNTIBEN

Ki a SUV-okkal a nagyvárosokból!

Egy városi terepjáró balesete négy ember halálát okozta a napokban a német fővárosban. A Zöldpárt vezető politikusa ezután javasolta: lépjenek fel ezek ellen a kocsik ellen a német nagyvárosokban.

Oliver Krischer, a Zöldek helyettes frakcióvezetője és közlekedési szakértője javasolta: hozzanak törvényt, amelynek alapján a települések felléphetnek a nagy méretű autók városi forgalma ellen, jelentette a Die Welt.  A szakma becslései szerint ebben az évben először haladja meg az egy milliót az újonnan forgalomba helyezett városi terepjárók, a SUV-ok száma, ezzel piaci részesedésük eléri az egy harmadot.

SUV, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A német környezetvédelmi szervezet vezetője gyors intézkedéseket követelt a Tagesspiegelben (www.taz.de) a SUV-ok visszaszorítására: igen magas behajtási díjat, illetve parkolási tilalmat, vagy ugyancsak magas parkolási díjakat a városokban. A rendszabályok annál indokoltabbak, mivel ezek a nagy, erős motorokkal felszerelt kocsik különösen környezet-szennyezőek.

A részleteken a Privátbankáron olvashatod!

Takarékos fényűzés Frankfurtban

Angela Merkel korábban egy új Volkswagen Tiguan GTE volánja mögött, Forrás: EPA, Uwe Anspach)
Angela Merkel, Forrás: EPA, Uwe Anspach)

Kemény összecsapások várhatók a héten megnyíló Frankfurti Autókiállításon a környezetvédőkkel. A rendőrség is felkészült, miközben a válságba került gyártók párbeszédet szeretnének ellenfeleikkel.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!