Facebook hozzászólás
356

Ki lesz Magyarország legokosabb diákja?

A Videotanár szeptember 25-én, pénteken indítja útjára az ország eddigi legnagyobb tanulmányi versenyét. Ezen bármely felsőtagozatos általános iskolás diák indulhat. A részvétel egyetlen feltétele a regisztráció a Videotanár oldalán. A diákok dolgozatokat írnak majd, a hónap végén pedig kitölthetnek egy Maratont, ami egy nagyobb anyagot átfogó témazáró feladatsor.

Kép: videotanar

Ki lesz Magyarország legokosabb diákja?

A megmérettetés 8 hónapon keresztül tart majd, minden héten más-más évfolyam más-más tantárgyai kerülnek sorra, így a verseny végére az egész felső tagozatos gimnáziumi tananyagot átfogják a szervezők. Aki a leggyorsabban és a legkevesebb hibával oldja meg a feladatsorokat, az lesz a győztes. A kis Témazárókat kitöltő legjobbak ajándékokra beváltható zsetonokat, a Maraton győztesei pedig garantáltan értékes nyereményeket kapnak. Egy versenyző többször is nekikezdhet a dolgozatnak, hiszen a végső cél az, hogy a diákok tanuljanak, gyakoroljanak és könnyebben vegyék majd az éles akadályokat az iskolában. A helyezésekért pontok, a pontokért pedig értékes nyeremények várják a nebulókat.

Miért érdemes használni a Videotanárt?

Az alapítók nem titkolt szándéka az, hogy kezdeményezésüknek köszönhetően az ország minden területén ugyanolyan feltételekkel tanulhassanak a gyerekek, miközben ugyanolyan nagyszerű tudásbázist kapnak. Akinek nincs meg az anyagi háttere ahhoz, hogy magántanár foglalkozzon vele, most virtuálisan, ingyen kap segítséget olyan tanároktól, akik a Videotanáron keresztül magyarázzák el, ami esetleg a tanórán nem volt érthető.  A Videotanár nem csak a gyerekeknek szól, hanem segít a szülőknek, nagyszülőknek is abban, hogy átismételjék a tananyagokat és tudjanak segíteni a gyereküknek a tanulásban. Ebben az iskolában a legelhivatottabb tanárok tanítanak,  akik a mindennapos óráik után időt, energiát nem sajnálva témájuk legjobb értőivé és előadóivá nevelték magukat, így szolgálva a Videotanár közösségét.

 

2013 végén indult útjára a Videotanár kezdeményezés, melynek célja, hogy a Nemzeti Alaptantervre épülve online formában ingyenesen elérhetővé tegye a felső tagozatos iskolások számára a tananyagokat. Most, hogy becsöngettek a 2015/16-os tanévre, a Videotanár csapata is virtuális krétát ragadott, és meghirdeti az ország eddigi legnagyobb tanulmányi versenyét! A szuper videók mellett ellenőrző feladatsorokkal bővítették a tartalmat a fejlesztők, így az eddigiekhez képest még interaktívabb lesz a Videotanár felülete. A vállalkozó kedvű diákok, akik a tanulmányi versenyeken részt vesznek, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak majd.

Lehet, hogy köztük van a legokosabb? Kép: videotanar

Az indulás óta majd 850 oktató videó került fel a Videotanárra, ami most 17 000 ellenőrző kérdéssel bővült. A virtuális iskola indulása óta igen hasznosnak bizonyult az iskolás kamaszok önképzése, korrepetálása során. Ezalatt 70 tanár és 14 lektor dolgozott azon, hogy egy bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist adjanak azoknak a diákoknak, akiknek segítség kell az elfelejtett ismeretek átismétlésében, az önképzésben, vagy egyszerűen a tananyag más irányból megközelített megértésében. A majd 600 000-es nézettséggel, és majdnem 3 000 feliratkozóval büszkélkedő Videotanár csapatához idén egy népszerű online videósztár, Unfield is csatlakozik. Unfield YouTube csatornája több mint 170 000 feliratkozóval rendelkezik, ezzel az egyik legnépszerűbb hazai online videósztár a korosztályában. Pontosan ismeri az iskolások problémáit, tanulási szokásait: „Rengetegszer keresgéltem az interneten olyan honlapot, ami tulajdonképpen online tanulási lehetőség. És hogy miért? Amikor elvégzed a sulit, akkor rengeteg dolgot elfelejtesz. De nekem muszáj lesz az érettségihez sok mindent felfrissíteni, illetve sok mindent még megtanulni. Most kapóra jött egy együttműködési lehetőség a Videotanárral. Én a Videotanár honlapon tudok tanulni, nekem ez király, és a nézőimnek is legalább most nem cleverbot-ot, nem chatroulette-t mutatok, hanem valami hasznosat, amivel kicsit ti is rájöttök, hogy jó dolog ez a tanulás.”

Unfield első videója a Videotanárról itt látható, amiben bemutatja az oldal működését.

Unfield tehát tanul majd a videók segítéségével, és részt vesz a tanulmányi versenyen is, és élményeit folyamatosan megosztja majd saját közösségével.

Vajon ki lesz Magyarország legokosabb kisdiákja? Versenyre fel!

Itt azt is megtudhatod, hogy mitől megy jobban a tanulás?

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!