Facebook hozzászólás
586

Kicsi gesztenyék gurulnak a Vidámon

Idén debütált a Minimaxon az énekes mesesorozata, a Kicsi Gesztenye Klub. Dobrády Ákos gyermek projektje a vártnál is nagyobb sikereket hozott, így nem állnak meg a tévézésnél: decemberben színpadi produkciót is bemutatnak a meséből! Karácsony előtt biztosan sok gyerek örül majd a produkciónak! 

Dobrády Ákos nemcsak sikeres énekes, hanem a producere és dalszerzője a Kicsi Gesztenye Klub nevű ismeretterjesztő mesesorozatnak. A Minimaxon futó mese márciusi indulása óta a csatorna öt legnézettebb műsora közé került, a YouTube-on több mint 2 milliós nézettségre tett szert, és a Facebookon is tízezres rajongótábora van. A Kicsi Gesztenye Klub ötlete már vagy 12 éves.

Kicsi Gesztenye Klub logó, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

– Kevesen tudják, hogy a TNT Kicsi gesztenye című slágere a kétezres években alapvetően egy gyereklemezre készült, és csak azért lett belőle pop sláger, mert az akkori kiadóm kitartó munkával meggyőzött arról, hogy inkább mi adjuk elő. Az idő őket igazolta, mert az emberek nagyon megkedvelték, sok család része lett. Koncertek után sokan odajönnek, hogy otthon kicsi gesztenyének hívják a gyereket, sőt a Gesztenye név bekerült az utónévtárba is. Szerettem volna életre kelteni az eredeti gyerekeknek szóló karaktert, így született meg a Kicsi Gesztenye Klub hosszú évek kitartó munkájával. Elkészítettem a dalokat, összeállítottam a kreatív stábot, a rendezőt, írót, dramaturgot, bábszínészeket, közreműködőket, ami nem volt könnyű, de megérte – mondta Dobrády Ákos, aki a mesével nemcsak tartalmas kikapcsolódást nyújt a gyerekeknek, de egyben tudásukat is bővíti: szórakoztató formában, sok zenével mutatja be számukra az őket körülvevő világot.

Dobrády Ákos, Kép: wikimedia
Dobrády Ákos, Kép: wikimedia

A négy őselem – a föld, a levegő, a víz és a tűz – ihlette főszereplők szellemes párbeszédekkel, sok zenével, fülbemászó dallamokkal igyekeznek átadni a gyerekeknek a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket. A főszereplők különböző élethelyzetekben kalauzolják a kicsiket, segítenek levonni az adott történet tanulságát.

– Bár saját gyermekem nincs, nagyon szeretem a kicsiket, értem a nyelvüket. A visszajelzések alapján legfőképp azt értékelik a Kicsi Gesztenye Klubban, hogy van benne tanítási szándék, ismeretterjesztés, és ezt mindet szellemes történetekbe bújtatva tálaljuk. Abból táplálkozom, amit a gyerekkorom meséitől kaptam, kicsit konzervatívnak is hat néha a sorozat, de ezt egyáltalán nem bánom. A munkatársaimmal sokat dolgozunk a történeteken, amit nagyon élvezünk: visszamegyünk gyereknek, az ő fejükkel gondolkodunk, szellemeskedünk, hülyéskedünk, bohóckodunk – tette hozzá a producer-dalszerző.

Dobrády Ákos és csapata jelenleg a Kicsi Gesztenye Klub Zenés Mesejáték című előadáson dolgozik, amelyet december hatodikán és a két ünnep között mutatnak be a Vidámszínpadon. A színpadi showban megelevenednek a színpadon a Minimaxról már jól ismert szereplők. A speciális gyártású, különleges jelmezekben szereplő művészek és az egyedi látványvilág felejthetetlen élményt ígér a gyerekeknek.

KOSZTÜMÖS IDŐUTAZÁS
Egy kisit mindenki pápai – ez a címe annak a 3D-s filmnek, amivel elkezdődik a látogatás a pápai Eszterházy-kastélyban. A divatos vetítés után a mából pillanatok alatt átlényegülhetünk az 1700-as évekbe. A korabeli ruhába öltözött idegenvezető ehhez csak a kezdet volt! Láttam már a világ számos pontján nagyszerű idegenvezetést – sokszor mobillal, szinkrontolmáccsal, de hogy egy dramaturgiailag megtervezett, kosztümös élő tévéjátékba csöppenek, na, erre nem számítottam! Ragyogó volt!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!