Facebook hozzászólás

Kis szerencsével még strandolhatunk is!

Rendkívül változékonnyá vált az idő, nagyon sokan szenvednek az időjárási hatásoktól. Hétvégére némileg megnyugszik a légkör!

Nyári égbolt, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Viharos idő vetett véget a példátlan hőhullámnak. Az erősen változékony idő önmagában is nagyon megterhelő, de a hőhullámtól kimerült szervezet különösen nehezen viseli ezt az időszakot. Az időjárás-érzékenyek többségénél jelentkeznek határozott tünetek: kínzó fejfájás, ingadozó vérnyomás, görcsös panaszok jelentkeznek elsődlegesen. Némileg enyhítő tényező a hőség megszűnése, de ez csak átmeneti lesz.

A hétvégére fokozatosan visszatér a 30 fok, és csökken a csapadékhajlam. Kifoghatunk tartósan napos időszakokat, és a vizek hőmérséklete is eléri a nyári értékeket. Nagyon vigyázzunk viszont az extrém UV-értékekre, már félórás, megfelelő bőrvédelem nélküli napozás is súlyos leégést okozhat az érzékeny bőrűeknél. Emelkedések indul a pollenkoncentráció is. Az időjárás eredetű panaszok jelentősen ronthatják az életminőséget – figyelmeztet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Alig észrevehető tünetek
Egyre többet hallunk a napvédelem fontosságáról – főként itt, a nyár elején! Ha a napon tartózkodunk, használjunk a bőrtípusunknak megfelelő fényvédő krémet, ne napfürdőzzünk 11 és 15 óra között, kerüljük a tűző napsütést. Ennek ellenére sokszor döntünk úgy, hogy nem tartjuk meg ezeket a tanácsokat, azt gondolva, hogy mi baj is történhet, ha egy picit megpirulunk. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy a leégés mellett milyen káros hatása lehet a túlzásba vitt napozásnak?
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!