Facebook hozzászólás
197

Kiszámolták, hány évesen vagyunk a legboldogabbak

23 és 69 éves korukban a legboldogabbak az emberek brit kutatók friss megállapítása alapján. Jó hallani, hogy ezek szerint a boldogság nem csak a fiatalok kiváltsága!

Kép:PP archív

A Londoni Közgazdasági Egyetem 23 ezer, 17 és 85 év közti ember boldogságérzetét vizsgálta. Az eredmény szerint a 23. életév azért jár kimagaslóan jó közérzettel, mert a fiatal még nem szembesült azzal, hogy jövőbeli élettervei túlzott elvárásúak, számszerűsítve átlagosan 10 százalékkal jobbnak várja a jövőt, amint amilyennek az majd bizonyul.

A valóság azután kiábrándítóan hat, és ez a kedélyállapot eltart egészen 55 éves korig. Akkor kezd ismét emelkedni a boldogságérzet-mutató, amely azután 69 esztendősen tetőzik. Ekkor 4,5 százalékkal alábecsüli az ember jövőbeli boldogságkilátását, és kellemesen kezd csalódni.

Az egyén felnőttkori boldogságérzet-változásának U alakú görbéjét korábbi tanulmányok is kimutatták. Igen általánosan jellemző az emberre, mivel több mint 50 ország lakosságát vizsgálták a kutatók. Mindemellett egy amerikai akadémiai munka szerzői bizonyítékokat találtak arra, hogy még az emberszabású majmoknál is kimutatható a középkorúság borúja. A mostani brit felmérés vezetője Hannes Schwandt volt, aki az amerikai Princeton Egyetem tudósa, de jelenleg a londoni egyetemen végez kutatást – adta hírül a Daily Mail című brit lapra hivatkozva az MTI.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!