Facebook hozzászólás
453

A BABA NEM FERTŐZÖTT

Koronavírusos kismama szült a SOTE-n

Magyarországon először, koronavírussal fertőzött kismama adott életet kisbabájának múlt héten, június 18-án Budapesten, a Semmelweiss Egyetem klinikáján. Baba és mama jól vannak.

A várandósság 31. hetében, 1450 grammos súllyal, császármetszéssel jött világra az a kisbaba, akinek édesanyjánál nem sokkal a szülés előtt COVID-19 fertőzést diagnosztizáltak. Az édesanyát koronavírus okozta megbetegedésre utaló tünetek, illetve koraszülés veszélye miatt szállították át egy fővárosi kórházból a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára – amely a koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézmény ezen a szakterületen.

Az első magyar baba, akinek fertőzött az anyukája. Fotó: Pixabay
Az első magyar baba, akinek fertőzött az anyukája. Fotó: Pixabay

 

Az egyetemen azonnal PCR-tesztet végeztek a betegen, amely pozitív lett, az asszonyt a többi betegtől elkülönítve kezelték. A magzat medencevégű fekvése miatt a szülés korai megindulása után császármetszést végeztek a várandósnál. A műtét zavartalan volt, azt a fertőzésveszély maximális kizárását elősegítő szabályoknak megfelelően végezték el. Magyarországon ez az első eset, hogy Covid-19 vírusfertőzött kismamánál hajtottak végre császármetszést.

Az édesanya és a kisbaba állapota is stabil, az újszülöttön végzett PCR-teszt eredménye negatív.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!