Facebook hozzászólás

BESZÁLLÓKÁRTYÁKAT ELŐKÉSZÍTENI!

Láss világot zsebpénzből!

Lassan kopog az ősz, de az évnek még nincs vége! Varázslatos európai városok várnak rád most a nyár végén, sőt, még az ősszel is! A teljesség irénye nélkül összegyűjtöttem öt olyan helyet, ahol talán még nem jártál Európában, de valamiért feltétlenül fel kell keresned, és ehhez még egy bankot sem kell kifosztanod!

Berlin, Kép: pxabay
Berlin, Kép: pxabay

Budapest-Berlin-Schönefeld

A Brandenburgi kapu, a berlini fal-Checkpoint Charlie, Bundestag, Berlini dóm, Olimpiai stadion – de Berlin több mint egy európai metropolisz látnivalókkal. Mára a német főváros Európa talán legnyitottabb helye, amely nemcsak a fényképezővel érkező turistákat, hanem, művészeket, sportolókat, a sörök szerelmeseit, a modern művészetek iránt érdeklődőket is mágnesként vonzza.

Oslo, Kép: flickr
Oslo, Kép: flickr

Budapest-Oslo

Ezerarcú Norvégia, a fjordok földje. Az Északi-tenger, a hegyvidékek, Skandinávia végtelen erdőségei és Európa leghosszabban elnyúló tengerpartja. Fővárosa Oslo híres a lankás tetejű operaházáról, amelynek környezetéből pazar kilátás nyílik a tengerre. A képzőművészetek és a történelem kedvelőinek a város valódi kincsesbánya. Tematikus múzeumaiban végig járhatjuk a viking múlt, a norvég sarkkör felfedezésének történetét, vagy a városban alkotó Edvard Munch életművét. Az expresszionista festő leghíresebb alkotása, a Sikoly az Oslo-i Nemzeti Művészeti, Építészeti és Dizájn Múzeumban látogatható.

Podgorica, Kép: pixabay
Podgorica, Kép: pixabay

Budapest-Podgorica

Montenegró kristálytiszta, sziklákkal és hegyekkel ölelt tengerpartja a Balkán egyik legnagyobb attrakciójává vált az elmúlt években. Fejlődése és népszerűsége a horvát Adriához fogható. Podgorica nemzetközi repülőteréről leggyorsabban taxival, fix viteldíjért érhető el Budva, Kotor és más tengerparti nyaralóhelyek. Aki pedig maradna a fővárosban, azt a hamisítatlan balkáni hangulatú belvárosi nyüzsgés vagy a környező hegyek patakokkal, erdőkkel tarkított kirándulóhelyei várják.

Dortmund, Kép: wikimedia
Dortmund, Kép: wikimedia

Debrecen-Dortmund

A sárga fal – futballszurkolóknak be sem kell mutatni Németország egyik legnépszerűbb klubjának, a Borussia Dortmundnak legendás lelátóját és szurkolótáborát, illetve páratlan atmoszférájú stadionját. Dortmundba egyszer minden futballrajongónak el kell jutnia, mert itt a foci több mint játék. Dortmund egyben a Ruhr-vidék egyik központja, ahonnan karnyújtásnyira találhatók a régió olyan nagyvárosai, mint Köln, Düsseldorf, Duisburg, Bochum vagy Essen.

Catania, Kép: wikimedia
Catania, Kép: wikimedia

Budapest-Catania

Szicília, ahová mindig visszavágyik, aki eljön. Az Etna lábához, a kristálytiszta tengerhez és a hamisítatlan dél-olasz városok macskaköves kis utcáiba eljutni még soha nem volt olyan könnyű Budapestről, mint most. Catania városa kiváló úti cél azoknak, akik emlékezetes utónyári tengeri fürdőzést keresnek, de Agrigento ógörög romjai, Palermo híres operaháza vagy Messina történelmi kikötője is könnyen elérhető a szicíliai városból.

5 páratlan szárnyalás a malacperselyből

Szkopje, a Balkán Rómája, Kép: wikimedia
Szkopje, a Balkán Rómája, Kép: wikimedia

Csak egy kicsi fantázia kell ahhoz, hogy még a nyár végén is részese lehess egy kis különleges utazásnak. Szakértőink megnézték, hogy hová tudsz ma is elutazni olcsón Európába? A legtöbb repülőút egy vacsora ára! Na, akkor repüljünk!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ne csak a cica bajszán csillogjon

A tej- és a tejtermékek a kiegyensúlyozott táplálkozás részei, hiszen számos olyan vitamint és ásványi anyagot…

Babákkal dalolnak az idősek

Nagy-Britanniában egyre több olyan kezdeményezést indítanak útjára, ami a generációk közötti szakadék áthidalására…
1 / 1 505

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!