Facebook hozzászólás
207

Légy kritikus, pontozz, és máris segítettél!

Film, színház muzsika – talán még emlékeznek a kulturális élményeket kedvelők az egykori lapra. Ebben olvashattunk a legújabb bemutatók kulisszatitkairól, a kritikusok véleményéről. Most – XXI. századi módon – elektronikus formában mindenki megírhatja véleményét egy-egy előadásról, sőt pontozhat is – és mindez jótékonysági akciót támogat! 

Kép: kozonseg.hu

A közönség. hu-n bárki elmondhatja a véleményét a színházi előadásokról és pontozhatja is a látottakat valamint a színészeket is, 1-től 10-ig. A sajtótájékoztatón, ahol megjelent a színházi szakma számos kiválósága, az ötletgazda Kiss Péter elmondta, a lap indításával egyfajta tájékozódási lehetőséget szeretnének adni a darabválasztáshoz.

– Azt tapasztaltuk, hogy az ember mielőtt közönséggé válik, igénye lenne arra, hogy döntésében segítsék emberi és hiteles vélemények, melyekre támaszkodhat. Ezek megerősíthetik elképzeléseit, de akár új irányba is terelhetik érdeklődését. A Közönség. hu egyfajta iránytű, segít abban, hogy a nézői vélemények és  az 1-10-ig való pontozás alapján, az  előadások toplistájáról az ide látogató képet kapjon, akár kategóriánként (legjobb vígjáték, legjobb dráma, stb.) is – mondta Kiss Péter.

Kép: kozonseg hu

– A társadalmi felelősségvállalás jegyében elindítjuk  projektünket, melyhez sikerült fővédnökként partnert találnunk Magyar Attila és Pikali Gerda személyében. Felelősséget érzünk az iránt, hogy a kulturális körülményeikben korlátozottakat segítsük, hiszen a színház kultúrmissziója akkor teljes igazán, ha azok is átléphetik a teátrumok küszöbét, akiknek nem, vagy csak nagyon nehezen adatik meg ez az élmény. Ezért projektünk célja az, hogy színházjegyekhez juttassuk őket. Első alkalommal – a Madách Színház felajánlásának köszönhetően – az óbudai Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon és Általános Iskola tíz kisdiákja tekintheti meg a Mary Poppins című előadást – tette hozzá az ötletgazda.

A magyar sztárok már máskor is részt vettek különböző jótékonysági akciókban. Az egyikről itt olvashatsz!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!