Facebook hozzászólás
201

Legyen a Szilveszter a kutyáknak is ünnep!

Szilveszter közeledtével – mivel magunk a felelőtlen emberek gondolkodásmódját nem tudjuk megváltoztatni- a felelős kutyatartókhoz és családtagjaikhoz fordulunk. 

Közeleg a már sajnos elkerülhetetlen petárda- időszak. A robbanáskor keletkezett hirtelen nagy erejű fény- és hanghatás sokkszerűen éri a szabadon lévő állatokat,
A kutyák az ilyenkor elszenvedett halláskárosodás, szemsérülések, esetleges égési sérülések, vagy epilepsziás roham hatására rémülten menekülnek: megszokott környezetükből kiszabadulva elkóborolnak, vagy közlekedési baleset áldozatai lesznek.

Ezért kérjük a gazdikat, hogy fokozottan ügyeljenek kedvenceikre ezeken a napokon!
– Engedjék be a házba, lakásba kutyáikat Szilveszter napján este 6 és reggel 6 óra között legalább erre a 12 órára!
– Csak pórázon sétáltassák kedvencüket és lehetőleg ne vagy csak kevés időre hagyják egyedül!
– Tegyenek a kutyáikra bilétával ellátott nyakörvet vagy vásároljanak számukra mikrocsipet állatorvosuknál!
– Kérjük a szülőket, nagyszülőket, háztulajdonosokat: erre a néhány órára tegyék félre fenntartásaikat: keressenek megoldást arra, hogy az egyébként kertben, szabadban élő kutyák is biztonságban tölthessék a Szilvesztert!

Biztosak vagyunk abban, hogy felelős gondoskodásuk mellett boldogabb lesz a Szilveszter este, ha szeretteik, barátaik mellett feltétel nélkül hűséges négylábú társukkal is megosztják biztonságos otthonukat!

Minden felelős állattartónak és kutyabarátnak Boldog Új Évet Kíván a
Vigyél Haza Alapítvány
az emberbarát állatbarát
www.vigyelhaza.hu

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!