Facebook hozzászólás

Lila köd helyett lila romantika: eljött a vízparti esküvők ideje!

Ibolyakék, rengeteg virág és kellemesen csobogó víz – csak néhány újdonság az idei, trendi esküvők világából. Nagy divat, hogy a fiatal párok romantikus helyszíneket és dekorációkat választanak a boldogító igenhez.

Városliget Café, Kép: Kovács Ferenc
Városliget Café, Kép: Kovács Ferenc

Nagyon sok pár vízparton vagy víz mellett szeretné kimondani a boldogító igent, hiszen egy hófehér tengerpart, egy csodásan feldíszített vízparti stég valóban nagyon romantikus helyszín lehet. Kevesen tudják viszont, hogy még a fővárosban is van lehetőség vízparti esküvőre, hiszen például a Városliget Café a csónakázó tavon egy különleges esküvői stéget épít, amelyhez a hátteret a Vajdahunyad vára adja. De vajon csak a látvány miatt vonzódunk olyannyira a vízhez?

A víz különleges szimbólum! A víz folydogálása, áramlása a végtelenséget jelképezi, így azt tartják, hogy a víz mellett köttetett házasságok hosszú életűek lesznek. A keleti kultúrában mindemellett a víz a gazdagság és a bőség jelképe. Állítólag, aki vízparton vagy vízen esküszik, annak a házassága gazdag és bőséges lesz mind érzelmekben, mind anyagi javakban. Az ókori mitológia a vizet a termékenység szimbólumaként is tisztelte, így a házaspárok esküvői ceremóniáin mindig komoly szerepe volt a víznek, megelőlegezve ezzel a bőséges gyermekáldást. A mai párok is szívesen esküsznek víz mellett, így például nagyon népszerűek a tengerparti ceremóniák, de ezeknél sokszor a rokonok és a barátok nem lehetnek részesei a boldog pillanatnak. Természetesen Magyarországon sem kell lemondanunk a romantikus vízparti esküvőkről, a Balaton vagy a Duna mellett és a fővárosban.

Ibolya, 2018 sztárja, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A legnagyobb amerikai esküvőszervezők és esküvői divatcégek – mint például a Kleinfield vagy a Dream Big – minden évben megjelölik az adott esztendő kedvenc színét. Tavaly a zöld és természetes színekért, a vadvirágos dekorációért rajongtak az ifjú párok, idén viszont az ibolya kék és lilás árnyalatai vezetik majd a népszerűségi listát. A dekorációban, a ruhák színeiben, sőt még a süteményeken is visszaköszönnek a lila és ibolyakék. Természetesen az ibolya színei csodálatosak, de arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy ez a kis virág újra és újra visszatér az esküvő kötelező kellékei közé. Az ibolya virág ugyanis a hűség és a szerénység jelképe, így azok a menyasszonyok, akik számára fontosak ezek az értékek, ibolyával díszített csokrot kérnek az oltár elé.

Egy esküvőn a virágok óriási szerepet töltenek be, nemcsak a dekoráció elengedhetetlen részei, de ebből készülnek a bokréták, koszorúk, csokrok is, amelyek komoly szerephez jutnak az esküvői ceremónián. Idén azonban a menyasszonyi ruhákon is kiemelt szerepben jelennek meg. Ennek hátterében minden bizonnyal a klasszikus divattrendek állnak, hiszen a 2018-as divat igazán virágos. Idén nyáron a virágos, színes ruhák, blúzok, pólók, nadrágok nagyon menőnek számítanak. A romantikus lelkű menyasszonyok pedig minden bizonnyal nagyon örülnek annak, hogy a hófehér ruhájukon is főszerepet kapnak a csodás virágmotívumok, csipkék és minták. Oscar de La Renta például valódi leomló virágfüzéreket álmodott meg legújabb menyasszonyi ruhakölteményeire.

Lilás esküvői asztaldísz, Kép: pixabay
Esküvői asztaldísz, Kép: pixabay

Az étkezési elvárások továbbra is a tradicionális szokásokon alapulnak. Világszerte nagyon fontos egy elegáns és ízletes esküvői vacsora, bár az USA-ban egyre gyakrabban rendelnek úgynevezett hármas fogatot a vendégeknek, azaz reggelit, ebédet és vacsorát.

Bombázz lila nőiességgel!
Fontos szerepet töltenek be életünkben a színek, hiszen azok nem csupán a szivárvány összes árnyalatával teszik pompázatossá világunkat, hanem segítségükkel hangulatokat, érzelmeket fejezhetünk ki. A lila szín nagyon sok jelentést hordoz magában, ilyen például a nőiesség, a nyugalom, a kreativitás és a határozottság. Így hát nem csoda, hogy a Pantone a merész és gyönyörű ultraviola színt választotta a 2018-as év színének. Ismerjük meg jobban!

Szinte minden országban megfigyelhető, hogy az ifjú pár ragaszkodik a nemzetiségi gasztronómiához, azaz a származásuknak megfelelő tradicionális fogásokat részesítik előnyben, esetleg újragondolva a megszokott ízeket. Nincs ez másként Magyarországon sem, a klasszikus esküvői ízek modern köntösben köszönnek vissza az esküvői asztalról – mesélte Hamar Krisztina, Városliget Café értékesítési igazgatója.

– A vízparti teraszos esküvők könnyed hangulata egyértelműen visszaköszön a gasztronómiában is. Megfigyelhető a grillparti jellegű, kötetlen fogadásformák térnyerése, egyre gyakoribb, hogy a fiatal pár street food vagy finger food típusú étkezést választ a nagy napra. A Városliget Café egyébként az esküvői piac egyik kiemelkedő szereplője, amely mindig újabb és újabb megoldásokat kínál az ifjú pároknak. Ennek jegyében adott otthont február végén a magyar esküvőszervezők szakmai konferenciájának is, ahol az idei évben várható piaci kihívásokról és lehetőségekről is szó esett.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…

Nagyon jó a “vénasszonyok nyara”, de…

Front egészen a jövő hét elejéig nem érkezik, tovább folytatódik tehát a vénasszonyok nyara. Reggelente többfelé…
1 / 1 500

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

HÍREK

1 / 1 153

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!