Facebook hozzászólás

Lila köd helyett lila romantika: eljött a vízparti esküvők ideje!

Ibolyakék, rengeteg virág és kellemesen csobogó víz – csak néhány újdonság az idei, trendi esküvők világából. Nagy divat, hogy a fiatal párok romantikus helyszíneket és dekorációkat választanak a boldogító igenhez.

Városliget Café, Kép: Kovács Ferenc
Városliget Café, Kép: Kovács Ferenc

Nagyon sok pár vízparton vagy víz mellett szeretné kimondani a boldogító igent, hiszen egy hófehér tengerpart, egy csodásan feldíszített vízparti stég valóban nagyon romantikus helyszín lehet. Kevesen tudják viszont, hogy még a fővárosban is van lehetőség vízparti esküvőre, hiszen például a Városliget Café a csónakázó tavon egy különleges esküvői stéget épít, amelyhez a hátteret a Vajdahunyad vára adja. De vajon csak a látvány miatt vonzódunk olyannyira a vízhez?

A víz különleges szimbólum! A víz folydogálása, áramlása a végtelenséget jelképezi, így azt tartják, hogy a víz mellett köttetett házasságok hosszú életűek lesznek. A keleti kultúrában mindemellett a víz a gazdagság és a bőség jelképe. Állítólag, aki vízparton vagy vízen esküszik, annak a házassága gazdag és bőséges lesz mind érzelmekben, mind anyagi javakban. Az ókori mitológia a vizet a termékenység szimbólumaként is tisztelte, így a házaspárok esküvői ceremóniáin mindig komoly szerepe volt a víznek, megelőlegezve ezzel a bőséges gyermekáldást. A mai párok is szívesen esküsznek víz mellett, így például nagyon népszerűek a tengerparti ceremóniák, de ezeknél sokszor a rokonok és a barátok nem lehetnek részesei a boldog pillanatnak. Természetesen Magyarországon sem kell lemondanunk a romantikus vízparti esküvőkről, a Balaton vagy a Duna mellett és a fővárosban.

Ibolya, 2018 sztárja, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A legnagyobb amerikai esküvőszervezők és esküvői divatcégek – mint például a Kleinfield vagy a Dream Big – minden évben megjelölik az adott esztendő kedvenc színét. Tavaly a zöld és természetes színekért, a vadvirágos dekorációért rajongtak az ifjú párok, idén viszont az ibolya kék és lilás árnyalatai vezetik majd a népszerűségi listát. A dekorációban, a ruhák színeiben, sőt még a süteményeken is visszaköszönnek a lila és ibolyakék. Természetesen az ibolya színei csodálatosak, de arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy ez a kis virág újra és újra visszatér az esküvő kötelező kellékei közé. Az ibolya virág ugyanis a hűség és a szerénység jelképe, így azok a menyasszonyok, akik számára fontosak ezek az értékek, ibolyával díszített csokrot kérnek az oltár elé.

Egy esküvőn a virágok óriási szerepet töltenek be, nemcsak a dekoráció elengedhetetlen részei, de ebből készülnek a bokréták, koszorúk, csokrok is, amelyek komoly szerephez jutnak az esküvői ceremónián. Idén azonban a menyasszonyi ruhákon is kiemelt szerepben jelennek meg. Ennek hátterében minden bizonnyal a klasszikus divattrendek állnak, hiszen a 2018-as divat igazán virágos. Idén nyáron a virágos, színes ruhák, blúzok, pólók, nadrágok nagyon menőnek számítanak. A romantikus lelkű menyasszonyok pedig minden bizonnyal nagyon örülnek annak, hogy a hófehér ruhájukon is főszerepet kapnak a csodás virágmotívumok, csipkék és minták. Oscar de La Renta például valódi leomló virágfüzéreket álmodott meg legújabb menyasszonyi ruhakölteményeire.

Lilás esküvői asztaldísz, Kép: pixabay
Esküvői asztaldísz, Kép: pixabay

Az étkezési elvárások továbbra is a tradicionális szokásokon alapulnak. Világszerte nagyon fontos egy elegáns és ízletes esküvői vacsora, bár az USA-ban egyre gyakrabban rendelnek úgynevezett hármas fogatot a vendégeknek, azaz reggelit, ebédet és vacsorát.

Bombázz lila nőiességgel!
Fontos szerepet töltenek be életünkben a színek, hiszen azok nem csupán a szivárvány összes árnyalatával teszik pompázatossá világunkat, hanem segítségükkel hangulatokat, érzelmeket fejezhetünk ki. A lila szín nagyon sok jelentést hordoz magában, ilyen például a nőiesség, a nyugalom, a kreativitás és a határozottság. Így hát nem csoda, hogy a Pantone a merész és gyönyörű ultraviola színt választotta a 2018-as év színének. Ismerjük meg jobban!

Szinte minden országban megfigyelhető, hogy az ifjú pár ragaszkodik a nemzetiségi gasztronómiához, azaz a származásuknak megfelelő tradicionális fogásokat részesítik előnyben, esetleg újragondolva a megszokott ízeket. Nincs ez másként Magyarországon sem, a klasszikus esküvői ízek modern köntösben köszönnek vissza az esküvői asztalról – mesélte Hamar Krisztina, Városliget Café értékesítési igazgatója.

– A vízparti teraszos esküvők könnyed hangulata egyértelműen visszaköszön a gasztronómiában is. Megfigyelhető a grillparti jellegű, kötetlen fogadásformák térnyerése, egyre gyakoribb, hogy a fiatal pár street food vagy finger food típusú étkezést választ a nagy napra. A Városliget Café egyébként az esküvői piac egyik kiemelkedő szereplője, amely mindig újabb és újabb megoldásokat kínál az ifjú pároknak. Ennek jegyében adott otthont február végén a magyar esküvőszervezők szakmai konferenciájának is, ahol az idei évben várható piaci kihívásokról és lehetőségekről is szó esett.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Dúl a szerelem a szállodákban

Minden harmadik szerelmespár elutazik Valentin-nap alkalmából. Az ismert internetes szállásfoglalással foglalkozó cég felmérése szerint az ünnepről a férfi elsőre az ajándék beszerzésére és a szexre…
1 / 210

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!