>
Facebook hozzászólás

EZ NEM VICCES!

Lőhetnek a téli esküvőknek

A világátlagnál is jobban melegszik a Kárpát-medence. A Föld nagy része kb. 1 Celsius fokot, a térségünk azonban majdnem 1,2 Celsiust melegedett az iparosodás előtti időkhöz képest. A Ceremóniamester Szövetség a Másfél fok – éghajlatváltozás közérthetően csapatának szakmai támogatásával egy különleges kampánnyal szeretné felhívni a figyelmet a klímaváltozásra. Jól nézzétek meg a most következő képeket! Ilyen havas felvételek már nem készülnek, hacsak globálisan nem történik valami…

Menyasszony felhúzott lábakkal egy téli padon, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A melegedés miatt egyre jobban szárad ki a Kárpát-medence, nemcsak térben és mennyiségben, hanem állagban is.

− Várhatóan szinte minden térségben később kezdődik majd az az időszak, amikor kialakul a hótakaró, és az egyre gyorsabban is olvad el. Ez azt jelenti, hogy bár valószínűleg lesznek még fehér karácsonyok és havas esküvői fotók, de nagyon szűkül az az “ablak”, amikor erre lehetőség lesz.

Ifjú pár havas erdőszélen, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Összességében elmondható, hogy csökkenő havas időszakok várhatók, illetve ha lesz hó, nem marad meg annyi ideig – emeli ki Vigh Péter, a Másfél fok – éghajlatváltozás közérthetően szerkesztője.

Tehát ha a globális és a helyi éghajlatváltozási tendenciák tovább folytatódnak, tovább növekedik a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság. Például nem lesz természetszerű az, hogy télen havas fotókat lehet készíteni. És bár a szakirodalom –  gazdasági okokból, a várható milliárdos veszteségek miatt – főleg a téli sportokra koncentrál, amikor arról írnak, hogy mikor és milyen mértékben tűnik el a hó az európai hegyekről, más területek is vannak, ahol változások várhatók.

Ifjú pár havas karám mellett, Kép: sajtóanyag
Ifjú pár havas karám mellett, Kép: sajtóanyag

Egyre többen kezdik felismerni a jelenség ökológiai hatását, hiszen csupán itthon évente 30-40 ezer alkalommal terheljük a környezetünket az esküvőkkel. Az ökológiai változás eredménye, hogy lassan megszűnik a valódi havas tél, és így a téli esküvők is.

Ifjú pár sétál a hóban, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Az elmúlt 10 évben ugyanis ezek száma 3 százalék alá esett. Erre kívánjuk felhívni a figyelmet a magyar esküvői közösség felelős tagjaként – mondta a kampány céljáról Tóth Mihály a szövetség elnöke.

Mikromérgek és klímaváltozás

Bevásárlókosár, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Táplálkozásunk egyik alapvető nyersanyagát a gabonák adják, a felmelegedő éghajlat kapcsán azonban felmerül a kérdés, hogy milyen káros hatások érhetik a gabonatermésünket és a szervezetünket. A Laboratorium.hu Ésszel a kosárba! cikksorozatában a mikotoxinokkal foglalkozik. Mire kell figyelni a vásárláskor?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Hűtött kedélyek az ingatlanpiacon

Csökkenő kereslet és csökkenő tranzakciószámok hűtötték a kedélyeket a novemberi lakóingatlanpiacon. A két erősebb…

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…
1 / 351

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!