Facebook hozzászólás
236

Mácsai Pál az Év hangja

A XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vasárnapi zárónapján adták át az Év kiadója, az Év hangja és az Év hangoskönyve díjat. A közönségszavazatok alapján az Év hangja díjat Mácsai Pál nyerte el, aki többek között Örkény István Egyperceseinek megszólaltatója.

A díjátadáson a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke, Barna Imre elmondta: 31 kiadóra érkeztek be voksok és a szavazók – az egyesülés tagjai – a díj odaítélésekor többek között a kitüntetni kívánt könyves cég szakmai súlyát, innovativitását, a kereskedőkkel való kapcsolatait, köteteinek tartalmi, esztétikai megjelenését vették figyelembe.
Az Év kiadója 2012-ben a Kossuth Kiadó lett, a második helyezést a Magvető Kiadó nyerte el, míg a harmadik az Agave Könyvek Kft. lett.

Az Év hangja, az Év hangoskönyve
A közönségszavazatok alapján az Év hangja díjat Mácsai Pál nyerte el, aki többek között Örkény István Egyperceseinek megszólaltatója.
Az Év hangoskönyve 2011-ben a közönség véleménye szerint a Kossuth-Mojzer kiadók gondozásában megjelent Weöres Sándor: A teljesség felé című műve, Rátóti Zoltán előadásában.

Díjeső az e-könyv-írói pályázaton
Egy nappal korábban, szombaton került sor a Kossuth Kiadó és Microsoft Magyarország közös e-könyvírói pályázatának eredményhirdetésére. A 2011 szeptemberében meghirdetett pályázatra 172 pályamű érkezett. A legtöbb szerző a szórakoztató jellegű műfajokat (fantasy, sci-fi, kaland, humor, krimi, romantika) részesítette előnyben.
A zsűri, Turczi István író vezetésével végül egy futurisztikus akció-kalandnak, egy utópisztikus kriminek és egy szépirodalmi igényű regénynek ítélte a díjakat. A díjazottak egy-egy e-könyv-olvasót, és értékes kiskönyvtárnyi könyvcsomagot nyertek.
A szépirodalmi kategóriában az első helyezést Fürcht Pál Zsolt: Canis do című alkotása érdemelte ki.
Második díjat nyert Gráczer László Tamás Germánia című írása, a harmadik helyezett M. Lamos Krisztina Exit című műve lett.
Az ismeretterjesztő kategória fődíját, egy nagy értékű notebook-ot a Microsoft Magyarország zsűrije Rákócza Richárd Castro személyesen című lebilincselően olvasmányos, az iróniát sem nélkülöző életrajzi kötetének ítélte.
Elismerésben részesült még Nagy István Attila A szóra bírt mindenség című nagyszerű irodalomtörténeti esszégyűjteménye és Somogyi György Kaputykin Ambrúzió csudálatos kalandjai című meseregénye.

A díjakat Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója és Lerch Attila, a Microsoft Magyarország Oktatási Üzletágának vezetője adta át a nyerteseknek.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!