Facebook hozzászólás
213

Madagaszkár pacsirtája nyert Pécsett

Mino Rabenjafimanantsoa lett a PTE hangja! A Pécsi Egyetemi Napok nulladik napján rendezett tehetségkutató döntőjét óriási érdeklődés kísérte. A helyi egyetemi hallgatói önkormányzat az intézmény fennállásának 650. évfordulóját köszöntötte ezzel a programmal is. 

Az egyetemen tanuló tehetségeket hivatott felfedezni a PTE Hangja, egyúttal hagyományt szeretnének teremteni – ennek jogosultságát pedig az is bizonyítja, hogy zsúfolásig megtelt a rendezvény helyszíne. Hűen tükrözi az alapításának 650. jubileumi évét ünneplő Pécsi Tudományegyetem nemzetköziségét, hogy négy külföldi hallgató is a legjobbak közé került!

Mino Rabenjafimanantsoa fellépése, Kép: Csortos Szabolcs UnivPécs
Mino Rabenjafimanantsoa fellépése, Kép: Csortos Szabolcs/UnivPécs

A produkciókat háromtagú szakmai zsűri értékelte: Vermes Tímea, opera-, operett-, musical énekesnő és színésznő, Lakner Tamás, Liszt Ferenc-díjas karnagy, a PTE Művészeti Kar dékánja és Beck Zoltán, a 30Y alternatív rockegyüttes alapítója, zenész, gitáros és szövegíró, a Zenélő Egyetem projekt megvalósítója.

Mino Rabenjafimanantsoa, a PTE hangja, Kép: Csortos Szabolcs UnivPécs
Mino Rabenjafimanantsoa, a PTE hangja, Kép: Csortos Szabolcs/UnivPécs

A nézők az első daltól kezdve az utolsóig színvonalas előadásokat hallhattak. A versenyzők sokféle műfajú dalt énekeltek, és rengeteg érzelmet mozdítottak meg a közönségben: volt, aki könnyekig hatódott, volt, aki tombolt, volt, aki leesett állal nézelődött körbe, hogy vajon más is hallja-e, amit ő.

PTE Hangja, pécsi egyetemi tehetségkutató, Kép: Csortos Szabolcs/UnivPécs
PTE Hangja, pécsi egyetemi tehetségkutató, Kép: Csortos Szabolcs/UnivPécs

Hurrá, a zsűri tehát ezúttal is – ahogy mondani szokták – nehéz helyzetben volt, végül a pécsi orvoskar hallgatója, a madagaszkári Mino Rabenjafimanantsoa lett a PTE hangja.

650 év – 650 bor
A Belvárdgyulai Mezőgazdasági Zrt. pincészete 650 palack bort adott át a pécsi orvoskarnak. A társaság ezzel kívánt részt vállalni az egyetem 650 éves jubileumának megünneplésében. Erről, illetve az esemény hátteréről mesélt Wilhelm József vezérigazgató.

Mino az oklevél átvétele után elmondta, remekül érzi magát Pécsett, és örül annak, hogy a külföldi hallgatók számára is lehetséges, hogy ilyen rendezvényeken szerepelhessenek. A második helyen Iveszics Inez, a Közgazdaságtudományi Kar hallgatója végzett, míg a harmadik Török Nóra, a Természettudományi Kar hallgatója lett.

A PTE legjobb hangjai lehetőséget kapnak arra, hogy nyáron az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján, az EFOTT-on is fellépjenek, a mostaninál is nagyobb közönség előtt. Szuper! Alig várjuk! Gratulálunk!!!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!