Facebook hozzászólás

Magyarok adnak munkát és élelmet Afganisztánban

64 településen oszt élelmet és 3500 családnak ad munkát az Ökumenikus Segélyszervezet Balkh tartományban, ahol a tavaszi esőzések miatt használhatatlanná vált az infrastruktúra.

 

A húsz halálos áldozatot követelő tavaszi esőzések és áradások súlyos károkat okoztak Afganisztán Balkh tartományának több járásában. Bár a Balk folyó medrében maradt, az évszázadok óta létező és hozzá tartozó mellékágak, vízgyűjtőterületek, öntözőrendszerek csatornái súlyosan károsodtak a megnövekedett vízszint miatt bekövetkezett nyomás illetve áradás, valamint az erodálódás és az iszap mozgása miatt. A folyó környékén található Nahri Shahi járás északi részén 2.386 lakóház sérült meg az áradás során. Károkat szenvedett a Sakhi menekülttábor, a szőnyegszövő telep, valamint Fayt Abad, Khoja Parsa Kaz és Ali Cophan települések. Sholgara járás 11 településén további 709 ház sérült meg. A helyi lakosoknak nem csak a házaik vesztek oda, de az ingatlanokban tartott vagyontárgyaik is az áradás áldozataivá váltak, melyeket nem tudnak pótolni. Károsodtak továbbá az utak, az azok mentén található vízelvezető árkok, csatornák is, melyek felújítására, megjavítására szintén kevés esély lenne a közeljövőben.

Kép:Ökumenikus Segélyszervezet

A megromlott infrastrukturális körülmények között a teljes elszegényedéssel, az éhezéssel és a munkanélküliséggel szembenéző lakosokon segít az Ökumenikus Segélyszervezet az ENSZ World Food Programmal együttműködésben. Afganisztán Balkh tartományának két járásban összesen 64 településen osztanak ki a magyar segélyszervezet helyi munkatársai 421,3 tonna élelmiszert. A 3.500 család (21 ezer fő) lisztből, szárazbabból, étolajból és sóból álló élelmiszercsomagot kap, melynek kiosztása több raktárból történik június 1. és július 31. között folyamatosan.

Az évtizedek óta alkalmazott, és jól bevált food for work (vagyis ételt munkáért) segélyprogram keretén belül a támogatott családok cserébe összesen 357 kilométer csatornát tisztítanak ki, illetve utat javítanak meg. 53,8 kilométer csatorna kiásása illetve megtisztítása, 179 km folyó, patak iszaptalanítása és 124 km út javítása történik meg az érintett járásokban, melyet szintén az Ökumenikus Segélyszervezet helyi munkatársai koordinálnak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2001 óta közel 2,5 milliárd forint értékben nyújtott humanitárius és fejlesztési segítséget Afganisztánban.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!