Facebook hozzászólás
825

MAMMA MIA! Mekkora buli!

Márciusban vettük a jegyet, azóta vártam ezt a színházi estét! Tudtam, hogy fergeteges előadás lesz örökzöld slágerekkel, remek előadókkal, … de arra végképp nem számítottam – bár a ruhatáros néni szólt előre -, hogy aznap este én még a Madách Színház színpadán fogok diszkózni. És így lett!      

Az 1974-es Euróvíziós Dalfesztiválon a Waterloo című dallal robbant be a köztudatba a svéd ABBA együttes. Már akkor sejteni lehetett, hogy páratlan sikersorozat indul, és bár már rég nincs együtt a csapat, a dalok élnek tovább. Kicsik és nagyok ma is dúdolják a dallamokat az egész világon.

Ezek alapján biztos sikernek látszott 1999-ben színpadra állítani a Mamma Miat a Broadway-n! Hét évre rá jött a film is, ami szó szerint elbűvölte a világot. Nemcsak a remek slágerek, hanem a kedves történet, a ragyogó szereplők, a csodálatos táj, a koreográfia, a humor kasszasikerre vitte a mozit. Sokan csak azért vették meg a DVD-t, hogy ha rosszkedvük van, csak megnézik a filmet, és biztos a felhőtlen kikapcsolódás, a szórakozás, és valami melegség, boldogság, nyugalom száll az emberre.

Bizony manapság többször előfordult velem is, hogy szükségem van erre a lelki boldogságra, nyugalomra. Abban is biztos voltam tehát, hogy a Madách Színház Mamma Mia!-ja pontosan ilyen lesz!

Kiss Ernő Zsolt, Muri Enikő és a Tánckar, Mamma Mia! című darabban Kép: Madách Színház
Kiss Ernő Zsolt, Muri Enikő és a Tánckar, Kép: Madách Színház honlapja

Gallusz Nikolett Donnája, Szerednyei Béla Bill Austinja vagy Sáfár Mónika Rosie-ja egyszerűen teli találat! Ragyogó hangulatot teremt a társulat tánckara, gyönyörűek a ruhák, de ami a legjobban tetszett, az a színpadi látvány! Elképesztően ügyesen találták ki a mesterek, hogyan varázsoljanak engem a tengerpartra, a taverna udvarába, a pálmafák alá, a görög kápolnába vagy éppen Párizsba. A háromdimenziós vetítések, az animációk, a díszletmozgások, a fények élővé varázsolták a helyszíneket. Az érzelmi viharokat jól kísérte a tenger ezer arca, a vidámságot a repülő napernyők, a táncoló lampionok. Úgy, hogy egyik sem volt tolakodó! Még olyan finomságokra is figyeltek, hogy a francia fővárost nem az Eiffel-toronnyal vagy a Diadalívvel idézték, fel, hanem „csak” az egyik tipikus Szajna-híd hídfőjének részletével, illetve egy kis kovácsoltvas erkélyrészlettel, egy kis asztalkával, ami arra csábít, hogy kiülj egy pohár bozsoléval. Minden részletében káprázatos megoldásokat láttam.

Mamma Mia! Táncol a könség a fináléban
Mamma Mia! Finálé a „diszkóban”

Persze egy ilyen musical nem lehet meg a diszkóhangulatot felidéző füstköd nélkül, nekem mégis az a füst tetszett a legjobban, amit a leánybúcsún Donna és a Dinamitok fellépése előtt a görög matróna csinált két szenes vasaló lengetésével…

Nos, ilyen hangulatban ért véget a darab, és hívták a szereplők a nézőket egy kis közös diszkótáncra a színpadra. Észere sem vettük, már a hetvenes-nyolcvanas évek felejthetetlen „mókuskerék-villanykörte” táncmotívumát lejtettük önfeledten, miközben – engedéllyel – villogtak az okostelefonok!

A Broadway-n 5765 előadást élt meg a Mamma Mia! Hajrá Budapest!, hajrá Madách és hajrá Szeged! Mert a szabadtéri jövő évi programjában is szerepel a Mamma Mia! Mindenkinek sok vidámságot!

Azt tudtad, hogy Te is lehetsz kritikus? Pontozhatsz, és még jótékonykodsz is! Ebben is a Madách Színház vezet! Tudd meg, hogyan!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!