>
Facebook hozzászólás

Már csak egy hónapot kell aludni!

Hetedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 31-én, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veresegyházi állat-bemutatóhelyek részvételével.

Az állatkertek barátai, illetve az állatvilág iránt érdeklődő nagyközönség körében az elmúlt években szinte „piros betűs” dátumként került a naptárba az Állatkertek Éjszakája. Az első ilyen eseményt még 2012-ben tartották, akkor nyolc állatkert részvételével. A program sikerén felbuzdulva a következő években további intézmények csatlakoztak a kezdeményezéshez, így az idei, 2018-as esztendőben már országszerte tizenkét helyszínen várják különleges esti programokkal a látogatókat az Állatkertek Éjszakája alkalmából.

Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló, Kép: wikipedia
Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló, Kép: wikipedia

Az Állatkertek Éjszakája hagyományos dátuma augusztus utolsó péntek estéje, amely ebben az esztendőben augusztus 31-ére esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenkét állatkert, vadaspark, „állatos” bemutatóhely készül esti, illetve éjjeli nyitva tartással és rendkívüli esti közönségprogramokkal. A résztvevő intézmények a következők:

Budakeszin:                – a Budakeszi Vadaspark;

Budapesten:                – a Fővárosi Állat- és Növénykert és

– a Tropicarium (Campona);

Debrecenben:             – a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje;

Győrött:                       – a Xantus János Állatkert;

Jászberényben:           – a Jászberényi Állat- és Növénykert;

Kecskeméten:             – a Kecskeméti Vadaskert;

Miskolcon:                  – a Miskolci Állatkert és Kultúrpark;

Pécsett:                       – a Pécsi Állatkert és Akvárium–Terrárium;

Sörényes Flódni lovagol Isabela hátán
Sörényes hangyász kölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az apróság a budapesti sörényes hangyász tenyészpár, Isabela és William második utódjaként látott napvilágot június 16-án. A kicsit már most is láthatják a látogatók, anyukája hátán utazik. 

Poroszlón:                   – a Tisza-tavi Ökocentrum;

Szegeden:                   – a Szegedi Vadaspark;

Veresegyházán:          – a Medveotthon.

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus elején, Budapesten a résztvevő intézmények egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről, programokról. Figyeljétek a híradásokat, és készüljetek egy jó kis családi programra! Biztosan láthattok majd etetést, simagathattok érdekes állatokat, és kivételesen megfigyelhetitek, hogyan viselkednek az éjszakai állatok!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 161

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!