Facebook hozzászólás

Márpedig a kígyó tud repülni!

Egyebek közt a David Attenborough közreműködésével készült, modern technológiát alkalmazó, nagyszabású Vadászat című BBC-sorozatot is műsorára tűzi a hétvégén a Spektrum! 

Kígyó, Kép: spektrum
Kép: spektrum

Sokszor az ember örök álmát váltja valóra az állatvilág: számos faj például mesterien űzi a repülés képességét. Miért is olyan különleges a kolibri, a vadkacsa vagy a pillangó? Kiderül, hogyan „repülhet” egy kígyó, és hogyan képes megküzdeni a gravitációval a kenguru vagy a kabóca. Sőt, megismerhetjük a természet valódi „angry birds” figuráit is. Az Élet a levegőben című háromrészes dokumentumfilm ezt a rejtélyekkel teli, csodálatos világot hozza elképesztő közelségbe. A sorozat február 4-én szombaton 10 órakor indul a Spektrumon.

A David Attenborough közreműködésével készült nagyszabású Vadászat című hétrészes sorozat a ragadozók testén elhelyezett giroszkópos kamerák felvételei segítségével egyedülálló módon mutatja be azok halálbiztos taktikáit, és emellett megismerhetjük a prédák menekülési stratégiáit is. Kiderül, mit tesz a leopárd, a kaméleon, az imádkozó sáska, vagy az ötméteres nílusi krokodil egy-egy kiadós vacsoráért. A hat kontinensen felvett különleges dokumentumsorozat elsőként vette filmre slow motion technikával a vándorhangyák vonulását, és felvételeiken először láthatjuk azt is, hogyan képes a darwin kéregpók 25 méter hosszú hidat készíteni fonalából a tó felett. A Vadászat című sorozat ezekre az izgalmas kérdésekre igyekszik választ adni, premierjét február 5-én vasárnap 11 órakor vetíti a csatorna.

 

 

Emellett, közvetlenül a Vadászat premierje előtti napon, február 4-én, szombaton 11 órakor a sorozat felvételeinek kulisszái mögé is betekintést enged a Spektrum, az Így készült a Vadászat című különleges műsorral. Szerintem ezt nemcsak a szakemberek, a természetkedvelők is nagyon fogják élveni!

Kukucs! Te vagy az, maci?
Csütörtöktől vasárnapig, azaz négy napon át tart a Mackófesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kilencedik alkalommal megrendezett fesztiválon változatos programokkal, etetésekkel, állatbemutatókkal, kézműves foglalkozással, méhészeti bemutatóval, zenés családi programokkal és kedvezményekkel várják a nagyközönséget!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…

Fuccs a hétvégi kerti partinak! Ez szinte biztos!

Magassági hidegcsepp okoz hidegfrontot jellemző tüneteket! Ne várjunk a kánikulára, nem tér vissza a hétvégére sem,…
1 / 1 487

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!