Facebook hozzászólás
301

Meglepő Vilmos herceg új állása! Nekünk tetszik!

Meglepő döntést hozott Vilmos herceg, az Egyesült Királyság majdani uralkodója – II. Erzsébet királynő unokája.Polgári mentőhelikopter-pilótaként folytatja hétfőtől pályafutását – az újoncok idegességével.

Vilmos – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban – mindazonáltal korántsem számít újoncnak választott hivatásában: 2013 szeptemberéig három éven át a brit királyi légierő (RAF) egyik walesi támaszpontján dolgozott kutató-mentő helikopterpilótaként.

Itt még vízen….
Kép. Prince George Alexander Facebook oldala

A légierő hivatalos statisztikája szerint a herceg 1301 repült órát teljesített az RAF Sea King típusú helikopterein, 156 műveletben vett részt és 149 bajba került ember kimentésében segédkezett pilótaként.
Vilmos 2012-ben hathetes szolgálatot töltött a dél-atlanti Falkland-szigeteken is, éppen olyan időszakban, amikor a szigetcsoport hovatartozása feletti vita ismét fellángolt Nagy-Britannia és Argentína között. Az argentin kormány annak idején nyílt provokációnak minősítette Vilmos herceg falklandi állomásozását.
Vilmos tavaly szeptemberben kezdte átképző tanfolyamát, és féléves kurzus után szerzett jogosítványt a polgári légimentő-szolgálat által használt EC145 típusú helikopterre. Egyelőre első tiszti beosztásban dolgozik, majd miután teljesítette az előírt repülési óraszámot, kapitánnyá léptethetik elő.
A herceg hat napot dolgozik, kora reggeltől kora estig, vagy délutántól éjfélig tartó műszakokban, utána három szabadnap következik. Bevetési területéhez Norfolk, Suffolk, Cambridgeshire és Bedfordshire megyék tartoznak.
Első munkanapján adott nyilatkozatában kijelentette: új munkája a légierő kötelekében teljesített szolgálatának természetes folytatása, és jórészt ugyanazokat a képesítéseket igényli.

Megapartival ünnepel II. Erzsébet! Ott a helyünk!
London népe II. Erzsébet királynő jövőre esedékes 90. születésnapjának megünneplésére minden idők legnagyobb utcabáljával készül.

Alig burkolt utalást tett ugyanakkor arra, hogy előbb-utóbb a királyi családban ráháruló kötelezettségek kerülhetnek az első helyre, mondván: nyilvánvalóan elérkezik az idő, amikor élete „másik feléből” jóval nagyobb felelősség nehezedik majd rá. „Egyelőre azonban megpróbálok zsonglőrködni a kettő között, és élvezem a feladatot” – tette hozzá.
Az udvar már korábban bejelentette, hogy Vilmos herceg teljes egészében jótékonysági szervezeteknek utalja át a polgári mentőhelikopter-pilótaként őt megillető javadalmazást.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!