Facebook hozzászólás
4 786

ZAKLATÁS

Mellbevágó hír a Katonából – jelentkezett a férfi

Drámai hangvételű közleményben hozta nyilvánosságra a budapesti Katona József Színház, hogy a vezetőség azonnali hatállyal megszünteti egy szerződéses munkatársukkal a közös munkát, és az illető nem léphet többé az intézmény területére. A kollégáknak felajánlották a pszichológus segítségét. Azóta Gothár Péter elismerte, hogy róla szól a közlemény, ami már csak a színház Facebook-oldalán jelent meg.

A szűkszavú indoklás szerint egy – immáron volt – munkatársuk, több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival.

Katona József Színház, Kép: wikipedia
Katona József Színház, Kép: wikipedia

A sértettek írásbeli bejelentése alapján az Üzemi Tanács megbeszélést hívott össze, ahol a résztvevők egyhangúan elítélték a történteket, és vizsgálóbizottság felállítását kérték az üggyel kapcsolatban. Az igazgatóság – egyebek közt – a korábban megfogalmazott belső irányelvek alapján,  külső szakértők bevonásával ezt megtette, és ennek alapján hozta meg a döntést.

A Katona József Színház társulatát az eset mélyen megrázta, a vezetőség az érintetteknek, valamint az egész társulatnak felajánlotta pszichológus segítségét az ügy feldolgozásához.

Azóta a rendező, Gothár Péter elismerte, hogy vele bontott szerződést a Katona József Színház az ügy miatt. Közleményét a színház nem adta, ki, az csupán az intézmény Facebook-oldalán jelent meg, és így jutott sajtó tudomására.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Buja növényzet, dúsan zöldellő pázsit? Vajon mi lehet a titka?

Valljuk be bátran, hogy mi, a kertünk szerelmesei már hatalmas izgatottsággal várjuk, hogy végre valóban…

Íme, 2024 legjobb ötletei lakberendezéshez

Ha te is nyitott vagy az újdonságokra, szívesen dekorálod a lakásodat, és érdekelnek a legújabb trendek a…
1 / 3 451

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!